GündemKimlik soran polisleri vurmuştu! İstanbul'daki vahşetin detayları ortaya çıktı

Kimlik soran polisleri vurmuştu! İstanbul'daki vahşetin detayları ortaya çıktı

20.09.2022 - 13:35 | Son Güncellenme:

İstanbul Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaraladıktan sonra Fatih'te 2 polisi vuran şüpheliler yakalandı. Yaşanan olayla ilgili yeni detaylar bugün ortaya çıktı.

Kimlik soran polisleri vurmuştu İstanbuldaki vahşetin detayları ortaya çıktı

Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu vuran saldırgan yakalandı. Olayla ilgili çalışmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Güven Güler’i yakaladı.

Haberin Devamı

DRONE İLE ARAMA YAPILDI, 74 MERMİ BİR TABANCA İLE BİRLİKTE YAKALANDI

Fatih'te polislere silahlı saldırı olayını gerçekleştirdikten sonra başka bir taksiyle tekrar Başakşehir bölgesine geldiği belirlenen şüpheli Güven Güler, güzergahlardaki tüm güvenlik kameraları incelenerek takip edildi. Polis şüphelinin çalılardan oluşan bir bölgede saklanmış olma ihtimali üzerine drone ile arama yaptı. Yapılan çalışmalar sonucu Şahintepesi ile Güvercintepe arasında bulunan viyadüğün altında saklanan şüphelinin yakalandığı öğrenildi. Şüphelinin üzerinden bir tabanca ile 74 mermi bulundu.

İLK SORGUSUNDA "BEN YAPMADIM" DEDİ

Dün yakalandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilip Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli Güven Güler, yapılan ilk sorgusunda yaptıklarının hepsini inkar ettiği öğrenildi. Cinayet ve yaralama olaylarını kendisinin yapmadığını iddia eden şüphelinin, polislere ateş ettiği iddialarını da kabul etmediği belirtildi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen şüphelinin cinayetleri neden işledin sorusuna "Ben kimseyi öldürmedim. Kimseyi yaralamadım" cevabını verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Kimlik soran polisleri vurmuştu İstanbuldaki vahşetin detayları ortaya çıktı

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Başakşehir’de 2 kişiyi öldürüp kaçtığı sırada Fatih’te 2 polis memurunu yaralayan Güven Güler’in önce birlikte uyuşturucu kullandığı arkadaşını öldürdüğü satıcının evde olan babasını yaraladığı ortaya çıktı. Güven Güler’in en son ise yolda karşılaştığı amcası, yengesi ve kuzenine kurşun yağdırdı. Olayda yengesini öldürdüğü amcası ve kuzenini yaraladığı öğrenildi. Başakşehir’den ayrılarak Fatih’e giden Güven Güler burada da kendisine kimlik soran polis memurlarına kurşun yağdırdı.

Polis memurlarının hastanedeki tedavisi sürerken şüpheli Güven Güler yakalandı. Güler’in yanında olan ve kaçmasına yardım ettiği belirlenen Atilla A. isimli kişi de gözaltına alındı. Henüz ifade vermeyen Güven Güler için emniyetin ek gözaltı süresi talep ettiği açıklandı.

Öte yandan DHA’nın haberine göre gözaltı sayısı 3’e yükseldi.

TAKSİ SÜRÜCÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Güven Güler dün kaçarken bindiği taksinin sürücüsü bulundu. Taksi şoförünün, "Aksaray ışıklardan aldım Altınsehir'e getirdim. Uyuşturucu etkisindeydi. Belindeki silahı çıkardı tekrar beline koydu. 'Sen bana iyi davrandın yoksa seni öldürecektim' dedi. Aksaray'da birini vurdum dedi. Polis çıktı. Şahıs uzun boylu esmer, ensesinde 'Güven' yazıyor, kolları dövmeli" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kimlik soran polisleri vurmuştu İstanbuldaki vahşetin detayları ortaya çıktı

“KATLİAM BİLE YAPABİLİRDİ”

Viyadüğün altında çadırda kalan ve operasyon öncesi şüpheliyi gören Emrah G. yaşananları anlattı.

"KARNINI BURADA DOYURACAKMIŞ, BURADA DA YAKALANDI"

Emrah G., "Polisi vuran şahsı burada yakaladılar. Burası bayağı kalabalıktı, bir sürü polis memuru geldi. Silahı buradaydı, mermiler yerdeydi. Silahında uzun bir şarjörü vardı, bayağı da mermisi vardı. 2 kutu mermi vardı belki de cephanelik gibiydi. Yakalanmasaydı, katliam bile yapabilirdi, üzeri cephanelik gibiydi. Burada domates almış, ekmek almış, aç bitir almış, karnını doyuracakmış burada. Burada da yakalandı" dedi.

Kimlik soran polisleri vurmuştu İstanbuldaki vahşetin detayları ortaya çıktı