21.05.2019 - 21:51 | Son Güncellenme:
Mersin'in en sevilen yöresel tatlılarından biri olan Kerebiç, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı ve günün en çok merak edilen konularından biri oldu. İşte en lezzetli Kerebiç tatlısı tarifi...
KEREBİÇ MALZEMELERİ
Yaklaşık üç yemek kaşığı zeytinyağı
Yaklaşık bir yemek kaşığı toz tarçın
Yaklaşık bir su bardağı irmik,
Bir yemek kaşığı pudra şekeri
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Üç yemek kaşığı toz şeker,
Bir tane büyük yumurta
120 gram kadar tereyağı
Aldığı kadar un ve ceviz
Bir paket kadar vanilya.
KEREBİÇ YAPILIŞI
Öncelikle tüm malzemelerimizi hemen alıp kullanacak şekilde görebildiğiniz bir yere ayarlayın. Daha sonrasında yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Devamında ise erimiş halde tereyağını, zeytinyağını, vanilya, irmik, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Mantı kıvamına gelmesini sağlayın. Hamurumuz hazır olunca buzdolabına alın ve yaklaşık 15 dakika dinlendirin. İç kısmı içinde ceviz, şeker ve tarçını karıştırın. Dinlenmiş haldeki hamurdan biraz koparın ve içine hazırladığımız cevizli iç harcını ekleyin. Sonra yuvarlak şekilde kapatın. Dilerseniz kalıp kullanabilir veya eliniz ile şekil verebilirsiniz. Daha sonra tüm hamuru bu şekilde yapın ve tepsiye dizin. Yaklaşık 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirin. Pişme için üstünün kızarması yeterlidir. Dilerseniz fırından çıkınca bir kenara alın ve üzerine pudra şekeri ekin.
KEREBİÇ KÖPÜĞÜ YAPILIŞI
Köpüğün hazırlanması için iki adet çöven otu kökünü temizleyin. Temizlediğiniz kökleri suyun içinde bir gece kadar bekletin. Ertesi gün iki saat kadar kaynatın ancak suyun eksilmemesi gerekir. Yani kaynatırken su ilavesi yapın.İki saat sonra süzün ve içine şeker ekleyip eritin. Ardından yaklaşık bir saat kadar çırpın. Mümkünse mikser kullanın. Sonrasında kerebiç köpüğü hazır olacaktır. Bu kadar uğraşamam derseniz krem şanti kullanabilirsiniz. Görseller için web sitemi ziyaret edebilirsiniz. Afiyet olsun ve yorumlarınızı uutmayın..