07.03.2019 - 13:36 | Son Güncellenme:
KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ
250 gr tereyağı veya margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı yogurt
1 yumurtanın sarısı hamurun icine yumurta akı üzerine
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz seker
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı dolu kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
4 4.5 su bardağı kadar un
Üzeri için:
Susam
KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Derin bir kaba ocakta yarısı erimiş, yarısı icinde erimeden kalmış tereyağı veya margarini ekleyin. Tüm malzemeleri ilave ederek karıştırıyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 15 - 20 dakika dinlendirin daha sonrasında ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp silindir şeklinde yuvarlayıp küçük simit şekli verin.
Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayıp 180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin.