20.04.2018 - 15:49 | Son Güncellenme:
Kamburluk nasıl oluşur?
Kamburluk çoğu zaman genetik sebeplerle oluşmaktadır. Bunun dışında sürekli masa başında çok oturularak iş yapılması ve özellikle genç yaşlarda oluşan duruş bozuklukları gibi başka nedenleri de vardır.
Kamburluk tedavisi
Kamburluk doğuştan değilse tedavisi olabilen bir rahatsızlıktır. Kamburluğun tedavisinden önce şikayetlerinin kaynağının bulunması önemli bir detaydır. Tedaviye geçilmeden önce mutlaka fiziki bir muayeneden geçen hastada omurganın eğim derecesi ölçülür ve kamburluk tespiti yapılır. Kemik yapılarının tomografi ile değerlendirilmesinden sonra da bazen korse tedavisi bazen de egzersiz tedavisi ile doğru eğim yakalanmaya çalışılır. Tedavi süresince doktor kontrolünde yapılacak egzersizlerle, düzenli bir fizik tedavi programıyla bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkün olabilmektedir.
Kamburluk ve cerrahi tedavi
Kamburluk derecesi 75 derece üzerindeyse tek seçenek cerrahi yöntemdir. Çünkü artık vücudun ağırlık dengesi tamamen bozulmuştur. Bu sebeple kamburluk düzeltilip omurlar tutturulur ve kalıcı bir düzelme sağlanmış olur.
Kamburlukla birlikte oluşabilecek hastalıklar
Kamburluk bir şekil bozukluğu olduğundan ve ağırlık bir bölgeye yüklendiğinden artık ağrılar baş gösterir. Ağrılarla birlikte akciğer ve kalp problemlerine kadar şikayetler oluşmaya başlar. İlerleyen kamburluklar artık omurgada şiddetli baskıya neden olduğundan bacaklardaki güç yok olmaya başlar. Akciğerlerde nefes darlığı oluşur. Bu sebeple kamburluk kesinlikle tanısı ve tedavisi önemli olan bir rahatsızlıktır.
Kamburluk ve Depresyon
Kamburluk doğuştan ya da sonradan duruş bozuklukları sebebi ile ilerleyen bir rahatsızlıktır. Bu durum tedavisi yapılmadıkça artış gösterir. Bu noktada ebeveynlerin çocuklarının duruşu ile ilgili gözlemi erken teşhis için son derece önemlidir. Kamburluk tedavi edilmedikçe pek çok sağlık sorunuyla birlikte ergenlikten itibaren psikolojik sorunlar da getirir. Kişi özgüven sorunu yaşar ve depresyona girebilir. Bu dönemde psikolojik destek de önemlidir.