Gündem Kahramankazan destan yazdı

Kahramankazan destan yazdı

15.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Kahraman halkımız 15 Temmuz gecesi tarihe altın harflerle yazılan bir destana imza attı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu hain girişimi atlatmasında Kahramankazanlıların feraset ve basireti önemli bir yer tuttu” dedi

Kahramankazan destan yazdı

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlıların destansı mücadelesini Milliyet’e anlattı. Başkan Ertürk, şunları kaydetti: “Siz sevgili Milliyet okurlarına, Türkiye Cumhuriyeti’ne kastetmeye çalışan darbeci hainlere karşı verilen destansı mücadelenin sembolü haline gelen Kahramankazan’dan, aziz milletimizin bu zaferinin ikinci yıl dönümünde seslenmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Kahramankazanlılar, darbe girişiminin yaşandığı gece, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir rol üstlendi. Üstlendikleri bu rol, Türkiye Cumhuriyeti’nin darbeci hainler tarafından ele geçirilmesini, demokrasimizin geri dönülemeyecek şekilde yara almasını engellenmesinde oldukça önemli.

Haberin Devamı

'SOKAKLARA İNDİK'

Kahramankazanlılar, yalnızca aziz milletimizin değil, aynı zamanda tüm İslam aleminin ve mazlum milletlerin de umudu olan Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara inmeye çağırmasının ardından, vakit kaybetmeden belediye önünde buluşmaya başladı. Başkanımıza, Başkomutanımıza, liderimize, demokrasimize ve Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tüm demokratik kazanımlarımıza sahip çıkmak için sokaklara indi. Kısa sürede kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu 10 bine yakın vatandaşımız toplandı.

'9 ŞEHİT, 92 GAZİ VERDİK'

Kahramankazanlıların bu girişimlerine darbeci hainler ağır silahlarla karşılık verdi ve acımadan sivil halkımızın üzerine ateş açtı. Bu mücadele sonucu 9 kardeşimiz şehadet mertebesine ulaşırken, 92 kardeşimiz ise gazi oldu. 52 bin 500 nüfuslu bir ilçe olmamıza karşın, ağır kayıplar verdik. Kahramankazanlılar olarak Çanakkale ve Kuvayi Milliye ruhlarını yüz yıl sonra yeniden dirilttik. Kahraman halkımız tarihe altın harflerle yazılan bir destana imza attı. Allah’a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin bu hain girişimi atlatmasında Kahramankazanlıların feraset ve basireti önemli bir yer tuttu. Kahramankazanlılar verdikleri bu şanlı mücadele sayesinde bomba yüklü uçakların sivil halka daha fazla zarar vermesini engelledi. Bu kahraman vatan evlatları için ne yapsak azdır, ancak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’da gözlerini dahi kırpmadan şehadete yürüyen kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yine canlarını hiçe sayarak mücadele eden gazilerimize de acil şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum.”

Haberin Devamı

Kahramankazan destan yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramankazan’ı ziyaret etti.

Yazarlar