Gündem İYİ Parti’de yeni lider Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti’de yeni lider Müsavat Dervişoğlu

28.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu. Duygusal bir veda konuşması yapan Meral Akşener, “Başarısızlığı ben aldım, başarıyı siz yakalayacaksınız. Bedeli ben ödedim, hesabı siz tutacaksınız” ifadelerini kullandı

İYİ Parti’de yeni lider Müsavat Dervişoğlu

Coşkun Ergül - İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı dün ATO Congresium’da gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin’in Divan Başkanı olarak yönettiği kurultayda, Genel Başkanlık seçimi üçüncü turda tamamlanabildi. 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin yeni genel başkanı oldu. Rakibi Koray Aydın ise 548 oy aldı. Meral Akşener, seçimden önce veda konuşması yaptı. Akşener, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Siyasi kariyerim boyunca çalışma motivasyonum millete, Cumhuriyete ve devlete olan vefa borcunu ödemek oldu. 30 yıl boyunca bir kadın olarak zorluklarla, iftiralarla, tehditlerle karşılaştım. Hiçbir zaman peşinden koştuğum kişisel çıkarım, utanacağım bir yaram, vicdanımı susturabilecek bir güç olmadı. Tehdide, baskıya, zorbalığa eyvallahım olmadı. Milletin hakkı, devletin itibarı için karşısında durduklarımın parmak sallayan elleri beni yıldıramadı; hedef tahtasına koyan dilleri beni sindiremedi, cazip teklifleri beni susturamadı; makam vaatleri beni durduramadı. 

Seçimlere ‘hür ve müstakil’ katılma kararı, İYİ Parti’nin fabrika ayarlarına dönmesiydi. Aldığımız riskin farkındaydım. İşte bu yüzden bugüne kadar olduğu gibi bugün de sadece söz söyleme sırasında değil, bedel ödeme sırasında da en önde duruyorum. Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım. İYİ Parti olarak varlığımızı, onurumuzu, duruşumuzu pazarlık masalarına meze ettirmemiş olmanın gururuyla karşınızdayım. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip etsin. Biz bugünlere çiçek bahçelerinden değil, mayın tarlalarından geçerek geldik.

Haberin Devamı

‘RİSKİN FARKINDAYDIM’

‘Tek kişi kalsam da bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Gerekirse bedelini ödeyeceğim’ dedim ve ben bu bedeli ödemeye razıyım. Başarısızlığı ben aldım, artık başarıyı siz yakalayacaksınız. Bedeli ben ödedim, artık hesabı siz tutacaksınız. Kiminiz ‘abla’, kiminiz ‘kardeş’, kiminiz ‘anne’ diye geldiniz. Benden bir ev, bir yuva istediniz. Ben de İYİ Parti’yi sizlere bir ev, bir yuva yaptım. Ocağını tüttürdüm, içini ısıttım, sofrasını kurdum, bahçesini genişlettim. Yıkmak isteyenlere, dağıtmak isteyenlere, çökmek isteyenlere müsaade etmedim. Ama bugünden sonra artık bu evi siz koruyacaksınız, siz ayakta tutacaksınız...”

İYİ Parti’de yeni lider Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti’de Meral Akşener dönemi dün gerçekleştirilen kurultay ile sona erdi. Genel başkan olarak son konuşmasını yapan Akşener uzun süre ayakta alkışlandı, bazı partililer ağladı.

GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Akşener, konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Bu sırada Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nesrin Ünal’ın da aralarında bulunduğu bazı kadın partililerin Akşener’e sarılarak ağladığı görüldü. - UĞUR YILDIRIM Milliyet

Haberin Devamı

İYİ Parti’de yeni lider Müsavat Dervişoğlu

ÜÇÜNCÜ TURDA TAMAMLANDI

Genel Başkan seçimi için üç tur oylama yapıldı. İlk turda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327, Günay Kodaz 2 oy aldı. Hiçbir aday gerekli salt çoğunluğa (654) ulaşamadığı için ikinci tur oylamaya geçildi. Akalın, bu tur oylamasına başlanmasından hemen önce adaylıktan çekildi. İkinci turda Dervişoğlu 570, Aydın 565, Akalın 15, Kodaz 2 oy aldı. Üçüncü tur oylamada Aydın ile Dervişoğlu yarıştı. Bu turda 611 oy alan Dervişoğlu İYİ Parti’nin yeni lideri oldu. Rakibi Aydın ise 548 oyda kaldı. Kurultayda, 50 kişilik Genel İdare Kurulu ile 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu’nun yeni üyeleri de seçildi.

KURULTAY NOTLARI...

■ Salona, büyük boy Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Meral Akşener’in fotoğrafları ile Türk Bayrağı ve İYİ Parti amblemi asıldı. 

Haberin Devamı

■ Seyircilerin alınmaması nedeniyle, partililerin kurultayı izleyebilmesi için salon dışına LED ekranlar konuldu.

■ Meral Akşener konuşmasında kurultayda genel başkan yarışına giren hiçbir adaya yönelik herhangi bir mesaj vermedi.

■ Koray Aydın ile Tolga Akalın, genel başkan seçilen Dervişoğlu’na sarılarak tebrik etti. Dervişoğlu da Aydın’ın elini öptü.

■ Kurultay'da kulislerde "Akşener'in olağan kurultayda aday olacağı" iddialarının dillendirilmesi nedeniyle, 3 dönem kuralına takılmaması için gerekli olan tüzük değişikliği yapılmadı.

İYİ Parti’de yeni lider Müsavat Dervişoğlu

‘BİRBİRİMİZE SARILACAĞIZ’

Müsavat Dervişoğlu, “Ben bir yarış kazanmadım, çünkü kimse ile yarışmadık biz. Küçük bir tatsız olay bile yaşanmadı. Bu, iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir ahlaka ve ferasete sahip olduğunun en büyük delilidir. Koray Aydın benim aile büyüğüm ve ağabeyimdir. Tolga Akalın da kardeşim ve aileminin bir ferdidir. Birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız, iktidar yolculuğuna ağabeyim Aydın ve kardeşim Akalın ve bu dava için alın teri döken sizlerle devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN VE ÖZEL’DEN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurultayda genel başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak tebrik etti ve kurultayın hayırlara vesile olması temennilerini iletti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, sosyal medya hesabından Dervişoğlu’nu tebrik ederek, görevinde başarılar diledi.