Gündemİstanbul merkezli 4 ilde PKK operasyonu: 28 gözaltı

İstanbul merkezli 4 ilde PKK operasyonu: 28 gözaltı

20.08.2021 - 10:34 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, terör örgütü PKK'nın sözde cezaevi yapılanması içerisinde hareket ederek, örgütsel suçlardan tutuklu ya da hükümlü bulunanlara finansal destek sağladıkları iddia edilen 38 şüpheliden 28'i yakalandı.

İstanbul merkezli 4 ilde PKK operasyonu: 28 gözaltı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın sözde cezaevi yapılanması oluşturduğu ve bu yapılanmadaki kişilerin yasa dışı şekilde elde ettiği geliri, örgütsel suçlardan cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere aktardığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında İstanbul, Batman, Diyarbakır ve Muğla'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38 şüpheliden 28'i yakalandı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 1 tabanca, 1 tüfek, 51 mermi, 15 gram afyon sakızı ve 63 ecstasy hap ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

İstanbul merkezli 4 ilde PKK operasyonu: 28 gözaltı

Derinleştirilen çalışmalarda, cezaevindeki tutuklular üzerinden sözde hak ihlalleri için uluslararası kamuoyunda gündem oluşturmaya çalışma, sınır dışı operasyonların durdurulması için propaganda gibi çalışmaların da yapıldığı tespit edilirken, bu amaçlar doğrultusunda açlık grevleri, ölüm oruçları, intihar eylemleri, mahkeme boykotları, cezaevi isyanları gibi talimatların verildiği belirlendi.

Haberin Devamı

Yürütülen çalışmalarda “Cezaevi Yapılanması” olarak belirlenen yapının terör örgütünün kırsal alan sözde üst yönetimine doğrudan bağlı olduğunun da tespit edildiği çalışmalarda, örgütün devamını sağlama adına para ve diğer maddi ihtiyaçların da bu yapı tarafından cezaevlerine aktarıldığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yönetiminde gerçekleştirilen çalışmalarda tespit edilen yapı içerisinde yer alan 38 şüpheli isim belirlendi. Araştırmaların tamamlanmasının ardından dün gece sabaha karşı İstanbul, Batman, Diyarbakır ve Muğla’da düzenlenen baskınlarda tespit edilen şüphelilerden 28'i yakalanıp gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman, 1 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi, 63 adet extacy hap ve uyuşturucu ele geçirildi. Adreslerinde bulunamayan 10 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.