Gündem‘İsrail’i destekleyenler katliamın ortağıdırlar’

‘İsrail’i destekleyenler katliamın ortağıdırlar’

10.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimovic ile İstanbul’da bir araya geldi.

‘İsrail’i destekleyenler katliamın ortağıdırlar’

Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen görüşmenin ardından iki bakan, basın açıklamasında bulundu. Göreve geldikten sonra ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştiren İbrahimovic’e teşekkür eden Fidan, “Türkiye olarak Balkanların huzuruna, güvenliğine, refahına ve istikrarına büyük önem veriyoruz. Farklı dini ve etnik toplulukların yaşadığı bu coğrafyada huzur ve istikrarın kalıcı olarak sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Görüşmede Gazze’deki durumu da ele aldıklarını belirten Bakan Fidan, “Gazze’deki katliamın failleri cezasız kalmamalıdır. Bu caniler uluslararası mahkemelerde er veya geç hesap vermeli. Böyle düşündüğümüz için Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhine açtığı soykırım davasını ilk andan itibaren destekliyoruz. Kapsamlı bir dosya hazırladık. Dosyamızı, Lahey’deki mahkemeye çarşamba günü resmen ilettik” ifadelerini kullandı. Fidan, “İsrail’i kayıt şartsız destekleyenler Gazze’deki katliamın suç ortağıdırlar. Daha fazla vebal sahibi olmak istemiyorsanız artık İsrail’i durdurmalısınız” diye konuştu.

‘Türkiye huzur elçisi’

Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ise, Türkiye-Karadağ diplomatik ilişkilerinin tesis edilmesinin 145. yıl dönümünü kutladıklarını vurgulayarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Balkanlar’daki rolü çok önemlidir ve biz Türkiye Cumhuriyeti’ni istikrar ve huzur elçisi olarak görüyoruz” diye konuştu.