Gündemİmamoğlu davasında sona doğru! Dosya savcılığa gönderildi

İmamoğlu davasında sona doğru! Dosya savcılığa gönderildi

02.10.2024 - 16:20 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde yapılan ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yargılandığı davada dosya mütalaa için savcılığa gönderildi.

İmamoğlu davasında sona doğru Dosya savcılığa gönderildi

29 Aralık 2015'te Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan hizmet alımı ihalesinde bazı usulsüzlükler yapıldığına dair ihbarlar üzerine o dönem Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun da arasında bulunduğu 7 kişi hakkında "ihaleye fesat karıştırma” suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

“SUÇ UNSURU OLMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Hasan Çetin ve sanık avukatları katıldı. Hakim ilk olarak beklenen bilirkişi raporunun dosyaya geldiğini söyledi. Raporu inceleyen Ekrem İmamoğlu’nun avukatı söz alarak iki ayrı heyetten bilirkişi raporu alındığını söyleyerek, “Suç unsuru olmadığı ortaya çıkmıştır. Derhal beraat kararı verilmesini talep ederiz” dedi. Duruşmaya katılan tek sanık Hasan Çetin’e ek savunması sorulduğunda ise Çetin, “Avukatım beyanda bulunacaktır. Ek savunma yapmaya gerek duymuyorum” dedi.

Alınan beyanların ardından mahkeme esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.