Gündem İçişleri: Bir haftada 26 PKK’lı öldürüldü

İçişleri: Bir haftada 26 PKK’lı öldürüldü

24.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde 16-23 Temmuz’da düzenlenen terör operasyonlarında 26 terörist öldürüldü, altı terörist sağ olarak ele geçirildi, sekizi ise teslim oldu.

İçişleri: Bir haftada 26 PKK’lı öldürüldü

Operasyonlar kapsamında yakalananlar arasında, terör örgütü DHKP/C üyesi olan ve Terör Arananlar Listesi’nde gri kategoride bulunan Meryem Özsöğüt de (47) yer aldı. Özsöğüt, geçen hafta İstanbul Sarıyer’de yapılan operasyonda yakalanmıştı.

Haberin Devamı

Bin 898 operasyon

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekât, Polis Özel Harekât, Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca bin 898 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 81, terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 13, sol örgüt üyesi oldukları iddiasıyla 11, FETÖ ile mücadele kapsamında 334 zanlı gözaltına alındı.

Gri listedeki PKK’lı

Planlı operasyonlarda 439’u terör suçları, 118’i düzensiz göç ve 3 bin 326’sı uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 3 bin 883 kişi yakalandı. İç güvenlik operasyonlarında 26 terörist öldürüldü, altı terörist sağ olarak ele geçirildi, sekizi ise teslim oldu. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında Terör Arananlar Listesi’nde gri kategoride yer alan Meryem Özsöğüt’ün de bulunduğu bildirildi.