GündemHukukçulardan rapor istedi

Hukukçulardan rapor istedi

14.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen MYK’da gündemin anayasa değişikliği teklifi olması bekleniyordu. Ancak CHP lideri, 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı konusunu önceleyerek, kurmaylarının girişimlerine karşın anayasa teklifini gündeme almadı. Bunun yerine teklife ilişkin hukuki açıdan bir rapor hazırlanması talimatını verdi.

Hukukçulardan rapor istedi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen parti sözcüsü Faik Öztrak da, “Bizim yasa önerimiz ortada. ‘Bizim önerilerimize ters düşmüyorsa karşı çıkmayız’ demiş. Genel Başkanımızın sözleri son derece açık, tevile gerek yok” diyerek, teklife ilişkin peşin bir “hayır” tutumu izlemediklerini ortaya koydu. Bu durum CHP’nin anayasa değişikliğine “açık kapı bıraktığı” yorumlarına yol açarken kulislerde, hukuki rapor talimatının bir zaman kazanma taktiği olduğu konuşuluyor.

Haberin Devamı

İYİ Parti’nin tavrı

Kulislerde, CHP’nin tavrını Altılı Masa toplantısından çıkacak karar ve özellikle de İYİ Parti’nin kararına göre belirleyeceği de savunuluyor. CHP’li kurmaylar da Milliyet’e yaptıkları değerlendirmelerde referandum seçeneğine kapıyı kapatırken, “Şöyle bir ihtimal yok, İYİ Parti destek verecek, CHP destek vermeyecek, referanduma gidecek. Kimse referandum istemiyor” ifadesini kullandılar.

Hukukçulardan rapor istedi

Davutoğlu Kılıçdaroğlu ile görüştü

26 Aralık’ta Altılı Masa toplantısında ev sahipliği yapacak olan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu dün toplantı gündemine ilişkin Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. İki lider altılı masa toplantısının gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Bugün Almanya’da

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün Almanya’ya gidiyor. ABD ve İngiltere ziyaretlerinin ardından yurt dışı temaslarında üçüncü durak olan Almanya’da odak Türkiye’nin “endüstri dönüşümü” olacak. Bugün başlayacak ziyaret 17 Aralık’a kadar sürecek. Kılıçdaroğlu’na yeni başdanışmanı Jeremy Rifkin de eşlik edecek.