Dünyaİsrail’in sicili oldukça kabarık

İsrail’in sicili oldukça kabarık

20.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Lübnan’daki cihaz patlamaları, aslında şüpheli İsrail “gizli operasyonlarının” uzun serisinin sonuncusu.

İsrail’in sicili oldukça kabarık

Resmi olarak doğrulanmasa da patlamaların İsrail istihbarat servisi Mossad ile İsrail ordusu arasındaki ortak bir operasyonun sonucu olduğu belirtilirken, İsrailli ajanlar uzun süredir pek çok kez kablosuz cihazları patlatarak saldırı gerçekleştirdi: 

Haberin Devamı

*İsrail, Filistinli grup Kara Eylül’ün 1972’de Almanya’da Münih Olimpiyatları’nda sporcular da dahil olmak üzere 11 İsrailliyi öldürmesine karşılık olarak “Tanrı’nın Gazabı Harekatı”nı başlattı. Olaya karışanları yıllarca takip eden İsrail, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Paris temsilcisi Mahmud Hamşari’nin ev telefonuna bomba yerleştirdi. Hamşari, “sahte bir röportaj” için gelen aramayı yanıtladığında bomba uzaktan etkinleştirildi.

*Hamas’ın “mühendis” olarak bilinen baş bombacısı Yahya Ayyaş, içi 50 gram patlayıcıyla dolu cep telefonunun 1996’da patlamasıyla öldü.

*İran’ın baş nükleer bilimcisi olan Mohsen Fakhrizadeh, 2020’de uzaktan kumandalı olan ve terk edilmiş bir araca yerleştirilmiş bir makineli tüfekle öldürüldü. İranlı yetkililer, silahın Fakhrizadeh’i tespit etmek ve ateş açmak için yapay zeka ve yüz tanıma kullandığını söyledi.

Haberin Devamı

*Hizbullah komutanı Fuad Şükür’ün İsrail tarafından öldürülmesinin, kendisine gelen bir telefonun sonucu olduğu iddia edildi.