Gündem‘Hayat pahalılığını adım adım çözüyoruz’

‘Hayat pahalılığını adım adım çözüyoruz’

13.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül töreni programına katıldı.

‘Hayat pahalılığını adım adım çözüyoruz’

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Erdoğan, programda yaptığı konuşmada NATO müttefiklerine ileri teknolojili ürünler satan bir ülke haline geldiklerini belirterek “İnsansız hava araçlarının tasarımı, üretimi ve satışında dünyanın ilk üç dört ülkesi arasında yer alıyoruz. Enerjide kendi sismik araştırma ve sondaj gemilerimizle Karadeniz’de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğal gazla yeni bir dönem başlattık” diye konuştu. Karadeniz gazını milli sisteme dahil etme çalışmaları sürerken son dönemde petrolle ilgili çeşitli illerden müjdeli haberler geldiğini aktaran Erdoğan, “Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl günlük 100 bin varile çıkartmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Her ay yeni rekor’

Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz yüzde 11.4 büyümeyle G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik. Bunu da iddia ettiği gibi tüketime dayalı değil, üreterek başardık. Küresel düzeyde resesyon endişesinin arttığı bir dönemde 2022 yılının ilk üç çeyreğinde ekonomik büyümemiz devam ediyor. İhracatımız, her ay rekor kırarak 255 milyar dolarlık yıl sonu hedefimize inşallah yaklaşıyoruz. Organize sanayi bölgelerimiz, fabrikalarımız, imalat tesislerimiz harıl harıl çalışıyor. Avrupa’sı ve Amerika’sı dahil tüm dünyanın en büyük sıkıntı kaynağı olan hayat pahalılığı meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Üretimi, istihdamı ve ihracatı önceleyen, düşük faiz politikamızın enflasyon üzerindeki olumlu etkilerini yakından daha çok hissedeceğiz. Gün oldu, yabancı büyükelçilere mektuplar yazarak, iş adamlarını tehdit ederek, Türkiye’yi karalayarak vizyon projelerimizi engellemek istediler. Ülkenin şahlanışına ket vurmak için sokak olaylarına ve hatta teröre destek vermek dahi her türlü yolu denediler. Ama biz bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Hiçbirine boyun eğmedik.”

Haberin Devamı

‘Hayat pahalılığını adım adım çözüyoruz’

‘Hamburger çok ama TOGG yok’

İlk yerli ve milli elektrikli otomobil TOGG ile milletimizin altmış yıllık bir hayalini daha gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Davet edildiği halde TOGG’un fabrika açılışına gelmeyip on bin kilometre öteye hamburger yemeye giden kendi ülkesindeki teknolojilerden habersiz vizontele muhalefetini kendi cahilliğiyle baş başa bırakıyorum. Gel be gel. Bir şeyler görürsün, bir şeyler kaparsın. Her zaman bu fırsatı bulamazsın. Hamburger burada çok. Ama TOGG yok. Türkiye’nin meselelerine, yerli ve milli çözümler üretmek yerine geçmişi şaibeli, ithal ekonomi komiserlerinden medet umanları bir an önce içinde bulundukları gaflet uykusundan uyanmaya davet ediyorum.”

 

Yazarlar