GündemGüney Kore'nin tarihi, gezilecek yerleri

Güney Kore'nin tarihi, gezilecek yerleri

16.04.2018 - 14:10 | Son Güncellenme:

Turist olarak gezip görmeyi, bir yerin, bir ülkenin tarihini merak ederiz. Bazı ülkeleri size tanıtmak, görmek isteyeceğiniz ülkeleri seçmenize yardımcı olmak istedik. Bu neden ile bugünkü yazıda size Güney Kore'den bahsetmek istiyoruz.

Güney Korenin tarihi, gezilecek yerleri

Güney Kore tarihi
Kore'nin MÖ 3000’e dayanan geçmişi vardır. Kore, Çin hâkimiyetindeyken Budizm’i benimsemiş ve Çinlilerin etkisinde kalmıştır. Kore, 7. Ve 20. yüzyılları arasında birçok devletin hâkimiyeti altında bağımsız olarak yaşamıştır. Japonlar, Kore'yi işgal ettikten sonra ülkeyi koloni haline getirmişlerdir. Buu durum da 1945 yılına kadar bu şekilde sürmüştür. 2. Dünya savaşında Japonya’nın yenilmesi sonucunda Kore; Güney Kore ve Kuzey Kore olarak ikiye ayrılmıştır. Güney Kore’de ABD, Kuzey Kore'de SSCB hakimiyet sürdürmüştür. Bu durumda Güney Kore’de kapitalist, Kuzey Kore’de komünist sistem oluşmuştur. SSCB'nin yıkılmasına ve komünist rejimlerin yok olmasına rağmen iki ayrı ülke şeklinde yaşayan ulus bir araya gelememiştir.

Güney Kore Gezilecek Yerler

N Seul Kulesi, Everland, Namsan, Changdeokgung, Myeong, Bukhansan, Dongdaemun Market, Hahoe, Jirisan, Seongsan Ilchulbong, Insa-dong, Bukchon Hanok Village, Namdaemun Market, Trickeye Museum Seoul, Leeum, Samsung Museum of Art, Insa-dong, Sea Life Busan Aquarium, War Memorial of Kore, Gyeongju National Museum, Beomeosa, National Palace Museum of Kore, Kore Ulusal Müzesi, 63 Building, Seoraksan Millî Parkı, Seoul Grand Park, Dongdaemun Design Plaza, Cheonjiyeon Waterfall, Seokguram, Heunginjimun, Taejongdae, Haedong Yonggungsa, National Folk Museum of Kore, Yongdusan Park, Jongmyo, Gwangalli Beach, Haeundae Beach, Korean Folk Village, Namdaemun, Hwaseong Kalesi, Halla Dağı, Bulguksa, Cheonggyecheon, Seoraksan, Lotte World, Namiseom

Güney Kore kültürü

Güney Kore sanata önem veren bir ülkedir. Ayrıca bu konuda kendini oldukça geliştirmiştir. Dizi ve film alanlarında önde gelen ülkelerden biri durumundadır. Savaş kültürleri, geçmişteki hanedanlık kültürüne bağlıdır. Yeni birisiyle tanıştıklarında veya selamlaşmalarında eğilmektedirler. Restaurant veya eve girerken ayakkabılarını çıkarmaları bir saygı gösterisi anlamına gelmektedir. Yemek masasında genelde sessizlik hâkim olur. Bu durumda da çocuklara yemekte konuşulmanın ayıp olduğu öğretilmektedir. Yemek yenmeye devam ederken masadan tabak kaldırmayı saygısızlık olarak görmektedirler. Ülkede Koreli olmayan kişilere karşı sistematik bir ayrım sergilenmektedir. Irk ayrımcılığı bu ülkede yasal bir durumdur.