GündemGöz sağlığında beslenmenin önemi

Göz sağlığında beslenmenin önemi

30.04.2018 - 19:54 | Son Güncellenme:

Sağlıklı bir şekilde beslenmek için gün içinde dengeli bir şekilde dikkatli beslenmek çok önemlidir. Beslenme kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler yemek seçerken bazıları ise her yemekten hoşlanır. Damak zevki dediğimiz olay da budur. Obezite gibi sorunlar günümüzde bazı insanlarda mevcuttur. Peki beslenmenin göz sağlığı için de önemli olduğunu biliyor muydunuz?

Göz sağlığında beslenmenin önemi

Göz sağlığı için iyi beslenmek şart

Haberin Devamı

Sadece göz değil vücutta bulunan her organ ve genel sağlık için doğru beslenme oldukça önem kazanmaktadır. Gözlerimiz görme organı olduğu için ayrıca önemlidir. Onlara iyi bakmak sağlık açısından önemlidir. Örneğin yakından kitap okumak ve televizyon izleyip telefona bağımlı olmak yanlış bir davranıştır. Çocuklarda televizyon alışkanlığı olmaması gerekir. Çünkü yakından televizyon izlemek gözleri yorar ve sağlığa zarar vermektedir.

Göz sağlığına iyi gelen besinler

Göz sağlığınız için tüketeceğiniz besinlere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Göz sağlığınızı artırmaya yarayan besinler uzmanlar tarafından şu şekilde sıralanmaktadır:

· Patates

· Havuç

· Süt

·Yumurta

Haberin Devamı

· Mantar

· Baklagiller

· Maydanoz

· Lahana

· Kabak

· Havuç

· Sarımsak

· Yumurta

· İstiridye

· Ispanak

· Ayçekirdeği

· Fındık

·Balık ve salatalık gibi yiyecekler göz sağlığı için oldukça faydalıdır.

Göz sağlığına iyi gelen vitaminler; A vitamini, B2 vitamini, E vitamini, C vitamini, Omega 3 ve Omega 6 olarak biliniyor. Göz sağlığı için diyetinize bu vitaminleri içeren besinleri eklemelisiniz.

Ayrıca tekrar eden göz yorgunluğu ve bulanıklık gibi sorunlar için mutlaka göz doktoruna görünmelisiniz. Bir göz rahatsızlığınız olabilir. Vitamin takviyesi ise doktor önerisiyle olmalıdır.

Beslenme alışkanlığı

Doktora danışmadan vitamin takviyesi almak uzun sürede yarardan çok zarar verebilir. Bu nedenle kendiniz evde hazırlayabileceğiniz doğal gıdaları tüketerek dengeli ve düzenli bir şekilde beslenmeyi tercih etmelisiniz. Çok yemek yerine ara ve ana öğün programı oluşturursanız hem dengeli bir şekilde hem de sağlıklı olarak beslenmiş olacaksınız. Dengeli beslenme alışkanlığını dönem dönem doktor kontrolünde kan testi yaptırıp önerilen vitaminleri alarak desteklemelisiniz.