GündemGnocchi tarifi ve yapılışı | Gnocchi (Niyokki) nedir, nasıl yapılır?

Gnocchi tarifi ve yapılışı | Gnocchi (Niyokki) nedir, nasıl yapılır?

10.08.2021 - 00:22 | Son Güncellenme:

Niyokki (Gnocchi) tarifi, MasterChef Türkiye'de yarışmacılardan istenen yemek oldu. İtalyan mutfağına özgü bir makarna çeşidi olan niyokki deniz mahsulleri ile nasıl yapılır? İşte, Gnocchi malzemeleri...

Gnocchi tarifi ve yapılışı | Gnocchi (Niyokki) nedir, nasıl yapılır

Gnocchi yemeğinde ana maddeler patates ve undur. Makarna çeşidi olan niyokki, MasterChef'te deniz mahsulleri eşliğinde yapılıyor. İtalya'nın en leziz yemekleri arasında olan gnocchi malzemeleri araştırılıyor.

Haberin Devamı

GNOCCHİ NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

2 adet büyük boy patates
2 adet küçük boy yumurta sarısı
3 su bardağı un

Sosu için;

3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates ya da domates püresi
5 diş sarımsak
Taze fesleğen
Yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber

Yapılışı

Patatesler kabuklarıyla beraber haşlanır. Ardından kabukları soyularak rendelenir.

Patatesler soğuduktan sonra serpilmiş un ile birlikte patatesler bir tezgah üzerine alınarak çırpılmış yumurta sarıları eklenir.

Yavaş yavaş un eklenerek poğaça hamuru kıvamına gelene kadar hamur yoğurulur. Sonrasında hamur dinlenmeye alınır.

Hamurları yarı santim kalınlıklarda açarak uzun şeritler halinde kesin. Bu şeritlerden de 5 santime yakın parçalar alınır.

Her parçaya çatalı üzerinde yuvarlayarak şekil verilir.

Haberin Devamı

Bir tencerede su kaynatılarak tuz eklenir. Makarnalar ise tek tek kaynayan suya atılır. 

Niyokkiler suyun üzerine çıktığına pişmiş demektir. Makarnalar bir süzgeç yardımıyla alınır. 

Sos için domates tercih edilmesi durumunda püre haline getirilir. Tavada yağ ve sarımsakla birlikte domates püresi, baharatlar karıştırılır. Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.

Sos ister içine isterse de üstüne eklenerek kullanılır.

 

Yazarlar