Gündem FETÖ’cüler, DİTİB görevlisini bıçakladı

FETÖ’cüler, DİTİB görevlisini bıçakladı

09.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Almanya’da, DİTİB Bretten Yeşil Camii Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Çelik’in 6 Şubat’ta FETÖ’cüler tarafından bıçaklandığını açıkladı.

FETÖ’cüler, DİTİB görevlisini bıçakladı

Kıran, Twitter’daki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün gece Avrupa’nın göbeğinde DİTİB Bretten Yeşil Camii Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Çelik, FETÖ’cü teröristler tarafından bıçaklandı. Vatandaşımızı arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. FETÖ’nün nasıl bir suç şebekesi olduğunu anlamak için daha hangi felaketlerin yaşanması gerekecek!” paylaşımında bulundu. Kıran’ın paylaşımı sonrası çok sayıda kişi saldırıya tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarının iddiasına göre FETÖ’cüler önce, “Bizim abilerimize, ablalarımıza dokunmayın. Ablalarımız kırmızı çizgimizdir” dedi, ardından da saldırdı. Çelik’i göğsünden ve kalçasından bıçak darbeleriyle yaraladıktan sonra plastik kelepçeyle ellerini arkaya bağlayan FETÖ’cüler, tabancayla da şakağına birkaç defa vurduktan sonra kaçtı. Saldırının duyulmasının ardından Alman güvenlik görevlilerinin soruşturma başlattığı öğrenilirken, bölgedeki dernek temsilcileri, başkonsolosluk görevlileri ve din hizmetleri ateşesinin konuyu yakından takip ettiği belirtildi. Saldırıyla ilgili DİTİB’ten yapılan açıklamada provokasyona düşülmeyeceği, ama konunun takipçisi olunacağı belirtildi.