Gündem FETÖ’cü firari doktor ABD’de

FETÖ’cü firari doktor ABD’de

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Merhum sekizinci Cumhurbaşkanı Özal’ın ölümündeki şüpheli doktor ve FETÖ firarisi Mustafa Sarsılmaz, ABD’de ortaya çıktı. Sarsılmaz, iki firari FETÖ’cünün de çalıştığı Virginia’daki FETÖ ile bağlantısı olan üniversitede görev yapıyor

FETÖ’cü firari doktor ABD’de

Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ölümündeki şüpheli doktor ve FETÖ firarisi Mustafa Sarsılmaz, yıllar sonra ilk kez ABD’de görüntülendi. Darbe girişiminin ardından kaçtığı ABD’de Anadolu Ajansı (AA) objektiflerine yakalanan Sarsılmaz’ın, Virginia eyaletindeki FETÖ bağlantılı Virginia International University (VIU) bünyesinde görev yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kaçmaya çalıştı

Ailesiyle üniversiteye yakın lüks bir semtte yaşayan Sarsılmaz, aynı zamanda FETÖ firarisi Emre Uslu’nun da çalıştığı ve başkanlığını bir başka FETÖ mensubu İsa Saraç’ın yaptığı üniversitede Sağlık Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.

Kamuoyunda, Özal’ın naaşına son işlemi yapan doktor olarak bilinen ve şüpheli ölümle ilgili tartışmalar sürerken ABD’ye kaçan Sarsılmaz, karşısında AA mikrofonu ve kamerasını görünce büyük endişe ve tedirginlik yaşadı. İş dönüşü evine girmeden önce görüntülenen Sarsılmaz, önce fiziki müdahale ile mikrofonu uzaklaştırmaya çalıştı, başarılı olamayınca da AA ekibinden kaçmaya başladı. Bu esnada kendisine yöneltilen soruların hiçbirine cevap veremeyen firari FETÖ’cünün sinirli tavırları ve sürekli yön değiştirerek kameradan uzaklaşmaya çalışması dikkati çekti.

Haberin Devamı

O ekipte yer aldı

Sarsılmaz, özellikle Özal’ın sır dolu vefatındaki zehirlenme şüphesi nedeniyle önceki yıllarda gündeme gelmişti. FETÖ’cü doktor, 17 Nisan 1993’te vefatının ardından GATA’ya götürülen Özal’ın vücut bütünlüğünün bozulmasını önleme için vücut boşluğuna kimyasal madde enjekte eden ekipte yer almış, naaşının yıkanmasına da katılmıştı. 2010’da başlatılan soruşturma üzerine Özal’ın kabri açılmış ve otopsi yapılmıştı.

Soruşturma kapsamında yargılanan dönemin Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, “Zehir var ama zehirlenme yok” şeklinde açıklama yapmıştı.

Yazarlar