DünyaF-16'ların görüntüleri paylaşıldı! İsrail'in saldırısı ülkede alay konusu oldu

F-16'ların görüntüleri paylaşıldı! İsrail'in saldırısı ülkede alay konusu oldu

26.10.2024 - 20:16 | Son Güncellenme:

İsrail'in İran'a misillemesi gece yarısı gerçekleşti. 3 dalga halinde gerçekleşen operasyona İsrail'de hem muhalefetten hem de Netanyahu'nun kendi partisinden sert eleştiriler geldi. Öte yandan İsrail, operasyon öncesi F-16'ların görüntülerini paylaştı.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan Milletvekili Tally Gotliv, sosyal medya paylaşımında, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırı hakkında, "İran'ın nükleer tesislerine saldırmamak nesiller boyu bir feryat olacak. İran'ın petrol sahalarına saldırmamak feci bir hata." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İran'ın "nükleer güç olması ihtimalini yıllar boyu sürecek şekilde zayıflatma fırsatını İsrail'in kaçırdığını" savunan Gotliv, "askeri hedeflere saldırma ve ciddi hasar vermenin Orta Doğu'daki güç dengesini değiştirmediğini" belirtti.

Sadece yapabileceğini göstermek için bir saldırı düzenlenmenin reddedilmesi gerektiğini ileri süren Gotliv, saldırıyı "İsrail'in çıkarlarını bir an bile düşünmeyen (ABD Başkanı Joe) Biden yönetimine teslim olmak" diye tanımladı.

SALDIRIYA MUHALEFETTEN DE ELEŞTİRİ GELDİ

İsrail muhalefetindeki Evimiz İsrail Partisi Lideri Avigdor Liberman da paylaşımında saldırıyı gerçekleştiren hava kuvvetlerini övdükten sonra "İran'ın nükleer programına devam edeceğini, petrol ve gaz satışıyla Lübnan'da Hizbullah, Yemen'deki Husiler, Şii silahlı gruplar ve bölgedeki vekillerine finansman sağlayacağını" savundu.

Haberin Devamı

Liberman, "İran'a gerçek bedel ödetmektense hükümetin şovmenlik ve halkla ilişkiler kampanyası yürüttüğünü, kesin kararlardansa, sessizlik satın aldığını" ifade etti.

Ayrıca, İsrail'de ana muhalefetteki Gelecek Var Partisi lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, İsrail'in İran'a düzenlediği hava saldırısında "stratejik ve ekonomik hedefleri vurmamasının hata olduğunu" savunmuştu.

İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI

İsrail İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına "misilleme" olarak İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı

İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu.

İsrail, saldırının "başarıyla" tamamlandığını açıkladı. İran ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda iki askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

İSRAİL, İRAN SALDIRISINA KATILAN F-15 VE F-16 UÇAKLARININ GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

İsrail’in dün gece İran’a gerçekleştirdiği saldırının yankıları sürüyor. İsrail'in İran'ın Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerindeki askeri tesislere düzenlediği saldırılar birçok ülke tarafından kınanırken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), saldırı öncesine ait olduğunu iddia ettiği bazı görüntü ve fotoğraflar paylaştı. Yayınlanan görüntüde, IDF filolarında yer alan F-15 ve F-16 savaş uçaklarının İran’a düzenlenen saldırıya katılmak üzere havalandığı anlar yer aldı.

Haberin Devamı

F-16ların görüntüleri paylaşıldı İsrailin saldırısı ülkede alay konusu oldu

“Aralarında savaş uçakları, yakıt ikmal uçakları ve casus uçakların da bulunduğu onlarca İsrail Hava Kuvvetleri uçağı İsrail'den yaklaşık bin 600 kilometre uzaklıktaki saldırılara katıldı" denilen açıklamada, uçakların saldırının ardından İsrail'e geri döndüğü belirtildi.