Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen magazinci.com’un ‘İnternet Medyası Yılın En İyileri’ ödül töreni Maslak’taki Hilton Oteli’nde yapıldı.

Öyküsünü yazdığım ‘Serçenin Gözyaşı’ filmi ve Seher Kılıç’la hazırladığımız ‘Magazin Noteri’ ödüle layık görüldükleri için törene katıldım.

Ödül törenine katılanlar arasında epeydir ciddi sağlık sorunları yaşayan Zerrin Özer de vardı.

Helal olsun Zerrin Özer’e

Törenin başındaki saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması sırasında en güçlü sesin Zerrin Özer’den geldiğinin altını çizeyim.

Haberin Devamı

48’inci sanat yılında okuduğu ‘Basit Numaralar’ şarkısıyla ‘Yılın En İyi Şarkıcısı’ ödülünü almak için sahneye çıktığında, “Beynimdeki damarlardan biri yüzde 70, diğeri yüzde 30 tıkalı. Sağa sola çarparak yürümemin sebebi o” diyen Zerrin Özer, dokunaklı bir konuşma yaparak ülkemizde olan bitenlere karşı ne denli duyarlı olduğunu da gösterdi.

Helal olsun Zerrin Özer’e

İki kişinin kolundan tutup sahneye çıkardığı şarkıcı aynı şekilde sahneden inip, yerine oturdu. Zerrin Özer rahatsızlığına rağmen ünlülerin çoğu gibi ödülü aldıktan sonra töreni terk etmedi. Şarkıcı, törenin sonuna kadar salonda kalarak bir kez daha farkını ortaya koydu.

Helal olsun Zerrin Özer’e

Müjde Uzman’ın öfkesi!

Müjde Uzman, meslektaşı Birand Tunca’nın kedisinin fotoğrafını kalp emojisiyle Instagram’ında kullanmasını aşk olarak yorumlayanlara sert tepki gösterdi:

“Ülke yanıyor ülke! Bırakın kediden aşk çıkartmaya çalışmayı bin senelik arkadaşımla. Bize geri zekalı muamelesi yapmayı da bırakın, tek derdimiz bu konularmış gibi göstere göstere insanları bize düşman ettiniz.

Biz nelerle uğraşıyoruz, neler yaşıyoruz, neler konuşuyoruz, siz orada enerjinizi bu saçmalıklara harcayıp bir de bu çöplükte sonsuza kadar kalacak bir yerlerinizden uydurma şeyleri üretiyorsunuz. Instagram’a her koyduğumuzu haber diye sunarak gerçek ‘haber’i değersizleştirdiğiniz yalanlar sıkacağınıza, yapsanıza ülke gündemini haber? Yazsanıza cinayetleri, kanunsuzlukları, haksızlıkları? Yook. Kolayı, sürekli aptal muamelesi yapıp, hadsizce, haksızca kullandığınız bizim sektör ve insanların hayatı.

Haberin Devamı

Maalesef buna engel olacak kanun da yok utanma da! Önemsiz görülüyor belli ki.

Bakın yalanın önemsizi, iyisi kötüsü olmaz, hepsi tehlikelidir, yanlıştır.

Ne aşkmış yahu. Aklınız fikriniz onda, başka bir bildiğiniz yok, yatıp kalkıp onu düşünüyorsunuz. Umarım siz yaşayın da rahatlayın!”

Oyuncu ‘yalan haber’ konusunda haklı. O yüzden Müjde Uzman, “Birand Tunca ile sevgili olduğumuza dair çıkan haberler yalan” deyip, geçebilirdi, ama o magazincileri sevmediğinden olsa gerek bu yolu tercih etti.

Magazinciler, ona oyunculuğu nasıl yapması gerektiği konusunda akıl verdi mi?

Hayır...

O zaman oyuncu da magazincilere işlerini öğretmemeli.

Müjde Uzman’ın her fırsatta saydırdığı magazinciler, oyuncuyu yok sayıp haber yapmaktan vazgeçmiyorsa o zaman yalana başvurup basının itibarına gölge düşürmemeli.

GÜNÜN SÖZÜ

“Eğer sen, kusursuz olsaydın; başkalarının kusurlarını bulup çıkarmaya bu kadar meraklı olmazdın.” (Anton Çehov)