Gündem Eski genel sekreter Saral’a tahliye kararı

Eski genel sekreter Saral’a tahliye kararı

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki (DKK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin 21 asker ve üç sivilin yargılandığı davada, bir dönem komutanlığın Genel Sekreterliği’ni yapan eski Kurmay Albay Serkan Saral’ın da aralarında bulunduğu 18 sanığa “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen sürelerle hapis cezası verildi. Mahkeme, tutuklu sanıklardan Saral’ın tahliyesine karar verirken, üçü firari beş sanığın dosyasını da ayırdı.

Eski genel sekreter Saral’a tahliye kararı

6-8 yıl arası hapis

Haberin Devamı

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Saral, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti müzakereye çekilirken, Mahkeme Başkanı Sebahattin Sarıdoğan, müzakere sonrasında hükmü açıkladı.

Buna göre, sanıklardan Ahmet Şahin, Bülent Turan, Halil Döngelli, İhsan Üstün, Kemal Durgun, Musa İnanç, Mustafa Fatih Altın, Serbülent Yılmaz, Serkan Gülbaş ve Emre Kayır, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılırken, sanıklar Ali Soyer, Fatih Emre Ülger, İsa Temelci, İsmail Çelik ve Serkan Saral aynı suçtan 7 yıl 6’şar aya mahkum edildi. Davanın sivil sanıklarından Aygün Sarsmazelsoy ve Ferdi Tokar ile Kenan Tural’a 8 yıl 9’ar ay hapis cezası verildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan eski Kurmay Binbaşı Murat Baykal ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum edilirken, Baykal’a verilen cezaya ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme, tutuklu sanıklardan Saral’ın tahliyesine karar verdi. Saral’ın yanı sıra tutuksuz yargılanan sanıklara yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza verme şartı getirildi. Sanıklardan Kenan Tural hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması kararlaştırıldı.