GündemEl Kuds El Arabi Gazatesi:Patlamaları El Kaide üslendi...

El Kuds El Arabi Gazatesi:Patlamaları El Kaide üslendi...

11.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

El Kuds El Arabi Gazatesi:Patlamaları El Kaide üslendi...

El Kuds El Arabi Gazatesi:Patlamaları El Kaide üslendi...

23:17


Terör örgütü El Kaide'nin bugün İspanya'da ve önceki gün İstanbul Kartal'da düzenlenen bombalı saldırıların sorumluluğunu üstlendiği ileri sürüldü.
Merkezi Londra'da bulunan Arap gazetesi El Kuds El Arabi, kendilerine e-posta ile gönderilen, Ebu Hafs el Masri Tugayı imzalı bir bildiride, saldırının sorumluluğunun el Kaide adına üstlenildiğini bildirdi.


Teröristler Madrid'i kana buladı: 190 ölü, 1247 yaralı

İstanbul'daki saldırının sorumlusunun da El Kaide olduğu ileri sürülen bildirinin, El Kaide'ye ait olup olmadığı henüz doğrulanamadı.
Saldırıların ''Ölüm Trenleri Operasyonları'' olarak adlandırıldığı bildiride, ''Haçlı Avrupa'nın kalbine sızmayı ve haçlı ittifakının merkezlerinden birine acı verici bir darbe vurmayı başardık'' denildi.
''Bu haçlı, Amerika'nın İslam'a karşı verdiği savaştaki müttefiki İspanya ile hesaplaşmamızın bir parçası'' ifadesi kullanılan bildiride, İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar'a hitaben ''Aznar, Amerika nerede? Seni, İngiltere'yi, Japonya'yı, İtalya'yı ve diğerlerini bizden kim koruyacak?'' tehditlerine yer verildi.

İSTANBUL SALDIRISI

Bildiride, İstanbul Kartal'daki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Yakacık Şubesi'ne düzenlenen bombalı saldırının sorumluluğu da üstlenildi.
Saldırıyı El Kaide'ye bağlı Cund El Kuds (Kudüs Savaşçıları) timinin gerçekleştirdiği belirtilen bildiride, ''Bütün Masonlar öldürülecekti, ama teknik bir arıza oldu. Allah böyle istediği için sadece 3 kişi öldü'' denildi.