Gündem‘Dört bir yanı spor tesisleriyle donattık’

‘Dört bir yanı spor tesisleriyle donattık’

10.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

“Ülkemizin sporun bütün dallarındaki başarılarını artırmaya şahsen çok büyük bir önem veriyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin dört bir köşesini kapalı spor salonlarıyla, halı sahalarla, basketbol, voleybol sahalarıyla, yüzme havuzlarıyla donattık” ifadelerini kullandı.

‘Dört bir yanı spor tesisleriyle donattık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün “Geleceğin Yıldızları Başakşehir’de Parlıyor” mottosuyla inşa edilen İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Mahmut Tekdemir Futbol Akademisi ile Kupa Meydanı’nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üst düzey bir futbol eğitimi için her şeyin düşünüldüğü, gereken her türlü imkanın sağlandığı Başakşehir Futbol Akademisi’nin kulübün altyapısına yeni bir soluk kazandıracağını belirterek, “Futbol Akademisi’nin de hizmete girmesiyle İstanbul Başakşehir’in başarı grafiği inşallah daha da yükselecektir” dedi. “Gençlik yıllarında sporla bilfiil ilgilenmiş, futbolu her zaman tutkuyla takip etmiş, bugün de düzenli spor yapan bir Cumhurbaşkanıyım” ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti: “Ülkemizin futbol başta olmak üzere sporun bütün dallarındaki başarılarını artırmaya bu konuda da makamların ötesinde şahsen de çok büyük bir önem veriyorum. Bugüne kadar hiçbir kulüp ayırmadan Türk futboluna katkı yapan her türlü girişimi samimiyetle teşvik ettim. Aynı şekilde bütün kulüplerimizin başarılarıyla gurur duydum. Her türlü ihtiyaçlarında, sıkıntılarında ve sevinçlerinde, kulüplerimizin yanında olmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da hakkaniyetli ve adaletli çizgimizi koruyacağız.”

Haberin Devamı

Holiganlığa hayır

Futbolun, rekabetin yanı sıra işbirliğinin, dayanışmanın ve takım ruhunun da sembolü olan bir spor olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hangi sebeple olursa olsun, futbola husumetin, holiganlığın, kavganın, ideolojinin girmesi, her şeyden önce sporun ruhuna zarar verir. Elbette herkesin tuttuğu bir takımı, renklerine aşık olduğu bir kulübü, tekniğine, karakterine, oyununa hayranlık duyduğu bir futbolcusu mutlaka vardır. Ama hiçbir şey, ülkemizin ve milletimizin huzurundan daha mühim değildir. Ülkemize ve Türk futboluna kaybettiren bir anlayışla hareket etmenin hiçbir bahanesi olamaz. Tüm kulüplerimizden, içinde bulunduğumuz sezon boyunca futbolumuzu kısır tartışmaların uzağında tutma ve fair play ruhunu güçlendirme noktasında azami hassasiyet bekliyoruz. Aynı şekilde milyonların ilgiyle, beğeniyle takip ettiği sporcularımızın da sorumlu davranarak topluma ve gençlerimize örnek olmalarını istiyoruz. Bu anlayışla hareket eden sporcularımıza ve kulüplerimize şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

38 yeni stadyum

Futbol camiasının, son 22 yılda Türk sporuna sağladıkları güçlü desteğin en yakın şahidi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Yaptığımız devasa yatırımlarla ülkemizin spor altyapısını komple yeniledik. Bizden önce spor kulüplerimizin temel sıkıntılarından biri, ihtiyaçlarını dahi karşılayacak stadyumlara sahip olmamalarıydı. Birçok takımımızın eli yüzü düzgün stadyumu dahi bulunmuyordu. Mevcut stadyumlarımızın kahir ekseriyeti de kullanım ömrünü tamamlamış vaziyetteydi. 2002’de aziz milletimizin takdiriyle göreve gelir gelmez bu sorunu çözmek için hemen kolları sıvadık. Şimdiye kadar, bundan tam 10 sene önce hizmete açtığımız Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın aralarında olduğu 38 yeni stadyumun inşasını tamamladık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an 4 stadyumun yapımının, 3 stadyumun ise proje ve ihale çalışmalarının devam ettiğini bildirerek, “İl ve ilçe düzeyinde 277 olan stat sayımızı 346’ya yükselttik. 2002 yılında Türkiye genelinde 595 futbol sahası varken, biz bunu 2,5 kat artışla 1365’e çıkardık Aynı şekilde 372 olan spor salonu sayısı neredeyse 3 kat artışla 904’e yükseldi. Bakınız, 2002’de tüm Türkiye’de gençlik merkezi sayımız sadece 9’du. Bugün 508 gençlik merkeziyle evlatlarımıza hizmet veriyoruz. Ülkemizdeki toplam spor tesislerinin sayısını 1575’ten aldık, 4 bin 421’e ulaştırdık” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Nice destek verdik’

“Türkiye’nin dört bir köşesini kapalı spor salonlarıyla, halı sahalarla, basketbol, voleybol sahalarıyla, yüzme havuzlarıyla donattık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Futbol kulüplerimize, Spor Toto vasıtasıyla önemli miktarda maddi gelir imkanı sunduk. Kulüplerimizin sponsorluk aracılığıyla yeni finansal araçlar oluşturmasını kolaylaştırdık. Bankalar Birliği anlaşmasıyla kulüplerimizin mali sürdürülebilirliğini devam ettirebilmesini sağladık. Daha bunlar gibi buradan saymaya kalksak saatler alacak nice imkanı, nice desteği ve teşviki Türk futbolunun emrine verdik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Arda Güler örnek olmalı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sporcularımız, uzun yıllar kısıtlı varlık gösterdiğimiz alanlarda da madalya kazanıyor, kürsüye çıkıyor, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya gururla dinletiyor. Son olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Millilerimizin sergilediği anlamlı başarı, bizlere gelecek adına hem cesaret vermiş hem de doğru yolda olduğumuzu teyit ve tasdik etmiştir. Kendi gençlerimize güvenmeli, inanmalı ve onların geleceğine yatırım yapmaktan asla vazgeçmemeliyiz. Şayet, Süper Lig takımlarında oynayan gençlerimizin sayısı azalıyorsa, bunun manası yeni futbolcuların yetişmesinde bir tıkanıklık var demektir. Bakınız Arda Güler’in genç yaşta elde ettiği başarı tüm kulüplerimiz için hem güzel bir örnek oldu hem de altyapı yatırımlarının önemini gösterdi. Bu örneğe yenilerini eklemek için hep beraber çalışmalıyız” dedi.

‘Dört bir yanı spor tesisleriyle donattık’

Erdoğan, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Mahmut Tekdemir Futbol Akademisi ile Kupa Meydanı’nın açılışında çocuklarla yakından ilgilendi.