Gündem Danimarka nasıl bir ülkedir?

Danimarka nasıl bir ülkedir?

30.04.2018 - 20:21 | Son Güncellenme:

Avrupa’da yer alan İskandinav ülkelerinden biri olarak bilinir. Danimarka’da yaşam oldukça kolaydır. Suç oranlarının azlığı sebebiyle yaşanmak istenen şehirler arasında önde gelmektedir. Danimarka iklim olarak yağışlı bir iklime sahiptir.

Danimarka nasıl bir ülkedir

Yağmurlar Danimarka’dan eksik olmaz diyebiliriz. Danimarka’da güven en üst seviyelerde bulunur, herkes herkese güvenir ve mutsuz insan seviyesi yok denecek kadar azdır. Yaşamın kolaylığıyla birlikte mutsuzluk da Danimarka’yı terk etmiştir. Örneğin Danimarka’da işsiz bir insana rastladığımızda devlet ekonomik ve sağlık yönünden yardım sağlamaktadır. İnsan davranışları yönünde oldukça sıcaktırlar, turistler içinse aynı şey pek geçerli değildir. Turistler onlar için yabancıdır, kendi ülkelerini ve insanlarını benimseyen Danimarkalılar turist insanlarına karşı pek sıcak tavırlar sergilemeyebilir.

Haberin Devamı

Danimarka insanlarının dini inançları yoktur, herhangi bir dine mensup değillerdir. Danimarka’nın bu kadar olumlu özelliklerinin yanında olumsuz özellikleri de elbette ki vardır: yüksek vergilere tabidirler. Bu, çalışanların maaşlarından kesilir ve ihtiyacı olan ekonomik durumu yetersiz olan insanlara yardım amaçlı verilir. Danimarka’nın daha önce bilmediğimiz bir diğer özelliği: hepimizin bildiği ve çocukların küçüklüğünde eğitici ve eğlence açısından her evde mutlaka olan ve her çocuğun anısı bulunan Lego burada doğmuştur. Danimarka’ya geldiğiniz zaman lego almadan gitmeyiniz. Danimarka’nın en çok konuşulan dilleri arasında Danca ve İngilizce gelmektedir, eğer İngilizce biliyorsanız Danimarka’da yabancılık çekmeyeceksiniz.

Haberin Devamı

Danimarka’nın bilmediğimiz ilginç yanları

Danimarka’da otobüs ile seyahat ederken yine ince fikirli düşünceler göze çarpmaktadır. Otobüslerde vagonlarda sessiz olunmasını isterler, rahatsız edilmekten hoşlanmayan insanlar ve yolculuğunu sessiz bir şekilde yapmak isteyenler bu yazıların bulunduğu yere otururlar. Ayrıca hiç tanımadığınız birinin yanındaki boş koltuğa oturmak Danimarka insanları tarafından pek hoş karşılanmamaktadır.

Dünyada eşcinselleri normal karşılayan ve onlara ev sahipliği yapan yine Danimarka’dır. Boşanma oranları diğer ülkelere göre daha yüksektir. Danimarka insanları için evlilik çok da önemli değildir. Türk vatandaşları için vize uygulaması vardır. Danimarka’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları Schengen vizesi almalıdır. Danimarka’nın yoğun nüfusundan kaynaklı olarak Nobel ödülleri bakımından şanslı bir ülke olarak anılmaktadır. Danimarka işsizlik oranında en düşük ülkelerden bir tanesidir, herkesin bir işi vardır ve herkes çok memnun ayrıca da çok mutludur. Danimarka’ya gitmek istediğiniz zamanın haziran, temmuz, ağustos ayları olmasına özen gösterin çünkü iklimi yağışlı olan Danimarka’da bu aylar arasında baharın gelmesiyle birlikte hem gezinizden keyif alacak hem de keşfi daha kolay yapacaksınız.