Gündem‘Çoğunluk eğilimi evet yönünde’

‘Çoğunluk eğilimi evet yönünde’

13.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, parti genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplanan GİK gündemini aktardı.

‘Çoğunluk eğilimi evet yönünde’

Akşener’in konuyu henüz metin Meclis Başkanlığı’na sunmadan önce Altılı Masa gündemine getirdiğini, burada “anayasa değişikliğine karşı yaklaşımın teklifin sunulduktan sonra belirlenmesi” kararının alındığını hatırlatan Zorlu, Meclis’e sunulmasının ardından da bu kez GİK’in gündemine getirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Zorlu, Cumhur İttifakı ortaklarının imzalarıyla TBMM Başkanlığına sunulan anayasa değişiklik teklifine ilişkin partisinin Genel İdare Kurulu’ndaki (GİK) çoğunluk eğiliminin “evet” yönünde olduğunu açıkladı. Zorlu, konuyla ilgili Genel Başkan Meral Akşener’in milletvekilleri ve belki kurucular kurulu üyelerinin de görüşlerini alacağını ve parti yetkili kurullarının eğilimlerinin peyder pey kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Zorlu, anayasa değişikliğiyle ilgili referandum olasılığına ilişkin de, “referandum sandığını doğru bulmadığımız gibi millete bir haksızlık olarak da görüyoruz” ifadelerini kullandı.