Gündem‘Çocuklar insanlığın ortak emaneti’

‘Çocuklar insanlığın ortak emaneti’

07.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen İstanbul Çocukları Vakfı Koruyucu Aile Şenliği’ne katıldı.

‘Çocuklar insanlığın ortak emaneti’

Burada konuşan Erdoğan, koruyucu ailelerin, çocukların hayat hikâyesini adeta baştan yazdığını dile getirerek “Her biriniz bu hikayenin başkahramanısınız. Koruyucu aileleri olduğunuz günden itibaren çocuklarımızın ilk öğretmeni, can yoldaşı, rol modellerisiniz. Sunduğunuz himayeyle onlara yaşamları boyunca yüreklerinde taşıyacakları mutlu bir çocukluk hediye ediyorsunuz” dedi. Erdoğan, 2002 yılında koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı, ülke genelinde 515 iken, bugün 10 bin 266 olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

“Koruyucu ailelik konusunda da edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri, projemizi uygulama örneği olarak ele alan ve iş birliği yapmak isteyen her ülke ile paylaşmaya hazırız” diyen Emine Erdoğan, “UNICEF ile kimsesiz çocuklara yönelik iş birliğimizi artırma gayretinde olduğumuzu da ifade etmek isterim. Çünkü inanıyoruz ki çocuklar uğruna savaşılacak yegane hazine, insanlığın ortak emanetidir” ifadelerini kullandı.