Gündem'Cesedimi çiğnemeden hapse atamazsınız'

'Cesedimi çiğnemeden hapse atamazsınız'

30.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel, ‘‘Bir önceki Genel Başkan’ımızı hapse atmak için mevcut Genel Başkan’ın cesedini çiğnemeniz lâzım. 1 milyon 460 bin Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı üyesi Kemal Bey’i yargılatmaz’’ dedi.

Cesedimi çiğnemeden hapse atamazsınız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu’nu İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Özel, “İçeride geçirdiği her dakika hukuksuzlukken, 3 Eylül günü duruşmada serbest kalacağını ümit ediyoruz” dedi. Türkiye’nin suni gündemlerden çıkması gerektiğini belirterek “Genç bir kadını bir mikrofona söylediği sözlerden dolayı kınayabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama haksız hukuksuz yere hapsedemezsiniz” diyen CHP lideri, “Her mağdurun ve her mazlumun siyasi görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun yanındayız” ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

MHP’yi suçladı 

Özel ayrıca Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3.5 yıl hapis ve siyasetten men cezası talep edilen bir iddianamenin hazırlandığını belirterek “Kendisini birileri yargılamak istiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanlık koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir. Kemal Bey’e karşı yapılan bu suç, Milliyetçi Hareket Partisi’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin ve gündemden düşmüş olmanın, milletin gözünden, gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, kendi evlatlarının kanını Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın kusurunu, ayıbını örtmek için yaptıkları ve atanmalarına vesile oldukları birtakım silahşorları tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden ortaya koydukları bir kurgudur” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Özel, sözlerine şöyle devam etti: “Hapse mi atacaksınız? Bir önceki Genel Başkan’ımızı hapse atmak için mevcut Genel Başkan’ın cesedini çiğnemeniz lazım. Hepsi haddini bilsin. 1 milyon 460 bin Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı üyesi Kemal Bey’i yargılatmaz. Çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz, bizi yargılayacaksınız.” 

ABD’de Ankara Bildirgesi’ni sunacak

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP’nin 4 Eylül’de Sivas’ta sembolik olarak açılışı gerçekleştirilip 6-8 Eylül’de Ankara devam edecek olan tüzük kurultayında ayrı ayrı salonlarda Türkiye ve dünyadaki toplumsal meselelerin ele alınacağı toplantılar düzenlenecek. Bu toplantılarda iklim krizinden aşırı sağın yükselişine kadar birçok tema tartışılacak. 

Kurultayın son günü Ankara Bildirgesi hazırlanacak. Bildirge, New York’ta Birleşmiş Milletler’in yüksek düzey toplantısı marjında gerçekleşecek Sosyalist Enternasyonal toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından sunulacak. Bildirgenin “dünyadaki çoklu krize solun nasıl bir cevap üretebileceği”ne dair olacağı belirtiliyor. 

Yazarlar