01.05.2018 - 14:17 | Son Güncellenme:
Bu nedenle insanlar, pratik yemek tariflerine başvurmaktadırlar. Bu soruyla baş başa kalan insanlar ya yemek yapmakla uğraşmayı çok sevmiyordur ya da yemekle çok haşır neşir değildir. Eğer kişi yemek yemeyi seviyorsa o kişinin daha çok yemek yapmaya çalışan bir insan olduğuna şahit olabilirsiniz. Pratik yemek yapmak herkesin harcı değildir. Neye ne katacağım, hangi yemeği hangi yemekle yapacağım diyenlerin imdadına internet siteleri ya da anneler yetişmektedir. İşi, bilene sormak lazım tabii ki.
Makarnasız olmaz
Öğrencilik hayatından da herkesin bildiği bir gerçek vardır ki makarna, mutfakların en pratik yemeği olarak bilinmektedir. Makarnanın herhangi bir çeşidi mutlaka mutfağınızın başköşesinde durmaktadır. Pratiklik aşamasına gelinirse bugün küçük bir çocuktan yaşlı bir insana kadar kimse makarnayı sade şekilde yememektedir. Peynirden, köri sosuna, salçadan, domatese kadar her şeyi makarnanın içine koymakta özgürsünüz. Bilinenlerin dışında ise tavuklu makarna, kremalı mantar soslu makarna, Fettucini Alfredo değişik türde lezzetli makarnalardandır. Bu doyurucu lezzeti ve birçok çeşidi Türk halkının mutfağına sokan İtalyanlara sonsuz teşekkür etmek gerekmektedir.
Proteine doymak için
Pratik yemek denildiği zaman etli yemekler de akla gelir ki etli yemeklerin doyuruculuğunu tartışmak neredeyse imkânsızdır. Etin en yakıştığı yemek ise köftedir. Köfte hem hızlı pişmektedir hem de birçok alternatifi bulunmaktadır. Köfte çeşitlerine örnek olarak İzmir köfte, Izgara köfte, sulu köfte, İnegöl köfte ve çocukların da en sevdiği köfte ve patates yemeği sayılabilir. Köfte yemekleri hem göz doyurucudur hem de vücuda protein sağlar. Yemek yapmak istiyorsanız köfteyi mutlaka düşünmelisiniz.
Her şey mevsiminde güzel
Pratikliğin başka bir sırrı da yemeklerinizi hazırlarken mevsimlik ürünleri kullanmanızdır. Eğer mevsim kış ise sofranızda balık mutlaka olmalıdır. Mevsim yazsa salata sofradan eksik olmamalıdır. Mideyi yormayacak yemekleri mevsimlere göre seçmek sizin için bir avantajdır. Karpuzu yazın, balığı kışın yediğiniz zaman daha lezzetli ve sağlıklı tercihler yapmış olacaksınız.