GündemBotlarla kurtardılar

Botlarla kurtardılar

12.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te içine su dolan 2 otobüsteki 30’u öğrenci 40 kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı. Batman’da 1 kişi öldü, Siirt’te ve Şırnak’ta sele kapılan 2 kişi kayboldu

Botlarla kurtardılar

Etkili yağmur Güneydoğu Anadolu’da nehirlerin taşmasına, yolların sular altında kalmasına neden oldu.
Gaziantap’te gece başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağış Gaziantep’te hayatı felç etti. Caddelere dolan yağmur suyu sele dönüştü, 100 ’e yakın ev ve işyerini su bastı. MOBESE merkezine yaptıkları inceleme gezisinden sonra okullarına dönen Beykent İlköğretim Okulu’nun 30 öğrencisinin içinde bulunduğu Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsü ile bir halk otobüsünün motoru suyla dolan Tugay Köprülü Kavşağı yakınında bozuldu. Araçlar hareket edemeyince içleri sel sularıyla doldu. Büyük panik ve korkunun yaşandığı araçlardakilerin çıkarılması için kurtarma ekiplerinden yardım istendi.

İki metrelik su
Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde suyun olduğu kavşakta kalan otobüse kurtarma ekipleri ancak botlarla yaklaşabildi. Otobüsün koltuklarının üzerine kadar yükselen sular, birinci sınıf öğrencilerine büyük korku yaşattı. Öğrenciler kapısı güçlükle açılan otobüsten beşerli gruplar halinde botlara alınarak kurtarıldı. Aynı yöntemle halk otobüsündeki yolcular da araçtan çıkarıldı. Boğulmaktan son anda kurtarılan öğrenciler gözyaşı döktü, bazılara fenalık geçirdi. Öğrencilere olay yerinde çağrılan sağlık ekipleri müdahale etti.
Siirt’in Baykan ilçesinden geçen Bitlis Deresi taştı. Dereden akıntıyla gelen odunları toplamak isteyen 8 çocuk annesi Muhbet Gültekin, azgın sulara kapılarak gözlerden kayboldu. İlçede oturanlar ve Siirt Sivil Savunma ekiplerinin başlattıkları arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Batman’da 1 ölü
Batman’ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü Köyü yakınlarından geçen Sason Çayı’nın taşması üzerine Ali Aydar (60) akıntıya kapıldı. Yarım saat sonra köylüler Aydar’ın cesedini buldu. Şırnak’ın Uludere ilçesinde ise belediye zabıta aracı, Kalemli köyü yakınlarında aşırı yağış sonucu oluşan sel suları nedeniyle dereye yuvarlandı. Araçta bulunan işçi Murat Paksoy sel sularına kapılarak kaybolurken, sürücü yaralı olarak kurtarıldı.
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde Kardere Çayı taştı, çevresindeki ev ve işyerleri sular altında kaldı. Ulaşım da felç olurken, ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Haberin Devamı

Botlarla kurtardılar