GündemBodrum’da Akdeniz esintileri

Bodrum’da Akdeniz esintileri

08.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

14. Bodrum Müzik Festivali 4 Ağustos’ta başladı. Üçüncü gününde önemli sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapan festivalde akşamın ilk konseri Olten Quartet’e aitti. Gece daha sonra Akdeniz esintilerinin etkisindeki ‘Mediterraneo’ ile devam etti.

Bodrum’da Akdeniz esintileri

Bodrum, peşi sıra gerçekleşen konserlere ev sahipliği yapıyor. Doğuş Grubu kurucu desteğiyle gerçekleştirilen 14. Bodrum Müzik Festivali, önceki gün yine birbirinden önemli isimleri kentin farklı mekânlarında ağırladı.


Geçen cumartesi başlayan festivalin üçüncü gününde, Saffet Emre Tonguç’un Dünyanın 7 Harikası arasında yer alan Halikarnas Mozolesi turunun ardından yine aynı tarihi mekânda Olten Quartet konseri gerçekleştirildi. ‘Bir Bodrum Hikâyesi’ başlığıyla gerçekleşen konserde Eren Kuştan, Gülce Karagözcük, Ercan Atasoy ve Beste Başçı’dan oluşan topluluk Mozart, Schubert ve Piazzolla’nın eserlerinden oluşan repertuarı müzikseverlerle buluşturdu. Festivalin bir sonraki ayağı D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatrosu fizy Sahnesi’ndeki Erman Türkili, Çağ Erçağ ve İbrahim Yazıcı’dan oluşan üçlünün performansıyla devam etti. Üçlü performansı sırasında Brahms’ın ‘Piyanolu Üçlü no.1 Si Majörü’nü ve Astor Piazzolla’nın ‘Mevsimler’ bestesini seslendirdi.

Gecenin devamında 14. Bodrum Müzik Festivali’nin en önemli konserlerinden biri yapıldı. D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nide İsrailli mandolin virtüözü Avi Avital ve Christina Pluhar yönetimindeki L’Arpegiatta, Akdeniz esintileriyle izleyicileri selamladı.

‘Mediterraneo’ başlığıyla gerçekleşen konserde Celine Scheen soprano, Vincenzo Capezutto alto ve Anna Dego teatral dansçı olarak yer aldılar. Konserin özel konuğu olan ve 2015’te yayınladığı ‘Vivaldi’ albümüyle ECHO Klasik Ödülü’nü kazanan Avi Avital’in kendine has mandolin performansı konser alanını dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Gecede Avi Avital ve Christina Pluhar’ın L’Arpegiatta topluluğu Akdeniz coğrafyasının Ortaçağ’dan günümüze değin uzanan şarkılarını seslendirirdi. Türkiye’den de ‘Naciye Naciye’, Yunanistan’dan ‘Hasapiko’, Makedonya’dan ‘So maki sum se radila’ ve İtalya’dan da ‘Pizzicarella mia’nın aralarında olduğu bilinen halk ezgileri orkestra tarafından icra edildi.

Bodrum’da Akdeniz esintileri

Kapanış ‘Güz Şarkıları’yla

Gecenin son konseri, Fazıl Say bestelerinden oluşan Güz Şarkıları albümüyle dikkat çeken piyanist Ece Dağıstan ve vokal Güvenç Dağüstün’ün performansıydı. Nâzım Hikmet’ten Behçet Aysan’a, Ahmed Arif’ten Attila İlhan’a önemli şairlerin şiirlerinden oluşan bestelerin seslendirildiği konserde Dağıstan ve Dağüstün’e kanunda Hakan Güngör, kemençede Derya Türkan, alto saksafonda Gürtuğ Gök, caz davulda Ediz Hafızoğlu, kontrbasta Volkan Hürsever eşlik ettiler.

Dün ‘Ay Işığında Binbir Gece Masalları’ konserine ev sahipliği yapan festivalin bugün yapılacak kapanış konseri ise Veriko Çumburidze, Camille Thomas ve Gülru Ensari tarafından gerçekleştirilecek.

Bodrum’da Akdeniz esintileri