GündemBeştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında anayasa toplantısı

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında anayasa toplantısı

07.12.2022 - 16:20 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de anayasa toplantısı yapılıyor. Toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop da katılıyor.

Beştepe'de anayasa toplantısı gerçekleştiriliyor. CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, toplantıya ilişkin detayları aktardı. Erdoğan'ın değerlendirmeleri şöyle;

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kritik bir anayasa konulu toplantı gerçekleşiyor. O toplantıda detaylar elbette başörtüsüne anayasal güvence getirecek düzenleme ve bunun yanında ailenin yapısının korunmasına yönelik anayasal değişikliğine dair düzenleme.

TOPLANTIYA KİMLE KATILIYOR?

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekilleri Yılmaz Tunç ve Özlem Zengin'in ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un toplantıda hazır bulunduğunu söyleyelim.

Oldukça yakından inceleniyor o teklif. Çünkü geçtiğimiz günlerde AK Parti grubunda artık imzaya açılmıştı. Son kez gözden geçiriliyor ve önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı'na Anayasa Değişikliği Teklifi olarak sunulmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

Neler getirecek, neler değiştirecek o teklif? Aslında ipucunu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçtiğimiz günlerde vermişti. Anayasanıın din ve vicdan özgürlüğü başlıklı 24. maddesine 2 fıkra eklenmesi bekleniyor.Bu fıkralarla hiçbir kadının dini inancı nedeniyle başını örtmesi ya da tercih ettiği kıyafetlerinden dolayı temel hak ve hürriyetlerinden kullanmaktan hiçbir surette yoksun bırakılamayacağı hüküm altına alınacak. Ayrıca anayasanın 41. maddesi... O da ailenin korunması başlıklı maddesine. Ailenin bir erkek ve bir kadının evliliğinden oluşacağı, ailenin bu şekilde kurulacağına dair bir hükmün anayasaya eklenmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekeşen toplantının ilgili değişikliklerin tekrar gözden geçirilmesi ve Meclis takviminin bundan sonraki ayağının nasıl olacağının yakından incelendiği belirtiliyor.