GündemHerkes merak ediyor! Bayram tatiline Perşembe-Cuma günü eklendi mi tatil 9 gün oldu mu? 2022 Bayram tatili tarihleri...

Herkes merak ediyor! Bayram tatiline Perşembe-Cuma günü eklendi mi tatil 9 gün oldu mu? 2022 Bayram tatili tarihleri...

29.04.2022 - 14:25 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının bitmesine artık sayılı günler kaldı. Ramazan ayını ibadet ile geçiren oruç ve namazlarını eda eden müslümanlar bayrama kavuşacak olmanın mutluluğu ve sevinci içerisinde. Peki Bayram tatili kaç gün 9 güne çıkarıldı mı? 5-6 Mayıs tarihleri tatile dahil edildi mi?

Herkes merak ediyor Bayram tatiline Perşembe-Cuma günü eklendi mi tatil 9 gün oldu mu 2022 Bayram tatili tarihleri...

Bayram tatili konusunda araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayram planları ve hazırlıkları devam ediyor. Ramazan ayını layığıyle yerine getirmek için çabalayan, oruç ibadetini yerine getirip beş vakit namazını eda eden müminler Ramazan Bayramına maneviyat ve huzur içinde girecek. Bayram öncesinde ise en fazla merak edilen soru Bayram tatili kaç gün oldu sorusu olarak öne çıkıyor. Peki 2022 Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu mu?

Haberin Devamı

BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2022 Ramazan Bayramı tatili bugün mesai bitiminin ardından kamuda çalışan veya özel sektörde çalışıp hafta sonları çalışmayanlar için resmen başlayacak. Hafta sonunun eklenmesi ile birlikte Ramazan Bayramı tatili bu yıl 5 gün olarak yapılacak.

Ramazan Bayramının 1. Günü Pazartesi gününe son günü ise Çarşamba gününe denk geliyor. Perşembe ve Cuma günlerinin bayram tatili ile birleştirilip 9 güne çıkma beklentisi olumsuz sonuçlandı. Ramazan Bayramı 4 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. 5 Mayıs tarihlerinde mesai yeniden başlayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ VE GÜNLERİ

1 Mayıs Pazar - Arefe Günü

2 Mayıs Pazartesi - Ramazan Bayramı 1. Günü

3 Mayıs Salı Ramazan Bayramı 2. Günü

Haberin Devamı

4 Mayıs Çarşamba - Ramazan Bayramı 3. Günü