22.04.2018 - 16:33 | Son Güncellenme:
Dünyanın en zengin ülkeleri arasında sayılan Avusturya’da kişi başına düşen gelir oldukça fazladır (43.546 dolar). 1995’ten günümüze kadar olan dönemde Avrupa birliği içerisinde olan Avusturya, Euro para birimi bölgesinde yer almaktadır. Avusturya, yaklaşık 300 bin Türk göçmeni barındırmaktadır. Viyana, Avusturya’nın başkentidir ve 1.8 milyonluk nüfusuyla en kalabalık şehridir. Viyana, ekonomi ve kültürel açıdan en gelişmiş şehir olarak ifade edilmektedir. Viyana, Birinci Dünya Savaşına kadar en fazla Almanca konuşulan şehir olarak tasvir edilmektedir. Şu an dokuz eyaletten oluşan Avusturya’nın en büyük şehri olan Viyana dışında üniversite şehri olan Graz, tarih kenti olarak anılan Linz ve barok mimarisiyle Alpler’in yanına kurulmuş olan Salzburg ülkenin diğer en önemli şehirleri arasında konumlarını korumaktadır.
Avusturya’da İklim Ve Hava Durumu
Avusturya’da ülkenin 4te 3ünü etkisi altına almış olan Alpler’in hava şartlarına etkisi yadsınamayacak derecede büyüktür. Avusturya’da karasal iklim hakimdir. Avusturya'nın büyük bir çoğunluğu, karasal ve okyanus etkileri gösteren, Orta-Avrupa ikliminin etkisi altındadır. Aşırı yağış ve Batı rüzgârı iklimi etkileyen önemli faktörlerin başında gelir. Alp bölgesinin kendine ait bir iklim özelliği vardır. Bu bölgede yazın hava ılık ve serin iken, kışın bol kar yağışlıdır.
Avusturya’da Din Ve İnanç
Avusturya, Batı Avrupa'daki ülkeler içerisinde Müslümanlara resmen tanınan dini topluluk statüsü vermek açısından tek olma özelliğini korumaktadır. Avusturya’da nüfusun yüzde 12’si kendisini bir dine bağlı görmez, din ile bağlarının olmadıklarına inanan kesimdir. 350 bin kişinin Müslüman olduğu bilinmekle beraber, 180 bin kişinin de Ortodoks olduğu ifade edilmektedir. Yahudiler ise, İkinci Dünya Savaşında holokost kurbanı olduktan sonra ülkeden göçmüş, göçmeden önceki nüfuslarının sadece Viyana’da olan kısmı ise 200 bin civarında imiş. Günümüzde Avusturya’da bulunan Yahudilerin sayısı 8 bine kadar düşmüştür.