Gündem‘Atatürk’ metne girdi

‘Atatürk’ metne girdi

12.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Öğretmenlik Mesleği Kanun teklifinin ilk altı maddesi önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda ele alındı. CHP grubu adına konuşan milletvekilleri teklife sert eleştirilerde bulundu.

‘Atatürk’ metne girdi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA - Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, “’Değerler eğitimi’ dediniz... Bu ülkenin en büyük değeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’le derdi olan herkesin bizimle derdi vardır. Eğer biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin, ilkelerinin, devrimlerinin burada çıkartılmasına müsaade edersek yarın Milli Eğitim Temel Kanunu’na sarkarsınız, ona da müsaade edersek Anayasa’ya sarkarsınız” dedi. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise “1739 sayılı Kanun’da var olan ‘Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Atatürk milliyetçiğine bağlı öğrenci yetiştirme’ hedefini kaldırıyorsunuz” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de, “Günümüz müfredatında Atatürk’ün rolü ve değeri giderek azaltılmakta ve genç nesillere Atatürk’ün değerleri yeterince anlatılmamaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Önerge kabul edildi

Muhalefetin eleştirileri doğrultusunda verdiği değişiklik önergeleri reddedilirken, AK Parti ve MHP’den benzer içerikte gelen ortak önergesi ise kabul edildi. Buna göre öğretmenler, öğrencilerini, “Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasa’da ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasa’nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getirmiş erdemli insanlar olarak” yetiştirecek.