Gündem ‘Askeri Casusluk’ davası hakimine 15 yıl isteniyor

‘Askeri Casusluk’ davası hakimine 15 yıl isteniyor

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) iltisaki gerekçesiyle meslekten ihraç edilen İzmir’deki “Askeri Casusluk” davasının hakimlerinden olan ve yurt dışına sahte kimlikle çıkmak isterken yakalanan sanık İsmail Kurt hakkında “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İpsala ilçesinde sınırı geçmeye hazırlanırken gözaltına alınan Kurt hakkındaki yürütülen soruşturma tamamlandı.

‘Askeri Casusluk’ davası hakimine 15 yıl isteniyor

Soruşturma sonucunda Kurt hakkında hazırlanan iddianamede, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, eski İstanbul hakimi İsmail Kurt’un “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Haberin Devamı

İddianamede ifadesine yer verilen Kurt, yurt dışına kaçmaya çalışmasına ve aramada ele geçirilen sahte kimliğe ilişkin “Evde oturmaktan sıkıldığım için Edirne tarafına gezmeye gitmiştim. Kimliğin üzerindeki fotoğraf bana benziyor ama bu kimliği ben düzenlettirmedim” dediği öğrenildi. l İSTANBUL AA