GündemArslan da ‘rapor’ bekliyor

Arslan da ‘rapor’ bekliyor

28.08.2009 - 00:31 | Son Güncellenme:

Danıştay zanlısı Arslan, Ergenekon duruşmasında Mahkeme Başkanı Şengün’e, “Size mi kaldı lan bu memleket!” diye bağırdı. Arslan’ın ‘Bakırköy’e sevki için sağlık kurulu raporunun beklendiği belirtildi

Arslan da ‘rapor’ bekliyor

Danıştay saldırısı zanlısı Alparslan Arslan, Ergenekon davasının dünkü oturumunda olay çıkardı. Duruşmadan çıkma talebi Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tarafından reddedilen Arslan, “Size mi kaldı lan bu memleket!” diye bağırdı.
Şengün’ün “Otur” demesi üzerine Arslan, “Oturmuyorum lan. Çoluk çocuk sahibi adamsın. Yüzlerce insanı doldurmuşsun buraya hepsi hasta. Bırak gitsin” diye karşılık verdi. Arslan’ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevki için sağlık kurulu raporunun beklendiği belirtildi.
Silivri’de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen birinci Ergenekon davasının 107. duruşması dün yapıldı. Duruşma başlamadan salona jandarmalar tarafından alındığında, işaret parmağını uyarı şeklinde etrafa salladığı gözlenen Arslan, bir süreliğine salondan çıktı.
Mahkemenin başlamasıyla birlikte Başkan Şengün, Arslan’ın yeniden içeri alınmasını istedi. Duruşma salonuna alınan Arslan’a Şengün, “Neyin var?” diye sordu. Bu sorunun ardından eli cebinde olan Arslan ile Şengün arasında şu diyalog yaşandı:
A.A.: Hastayım, oturamıyorum. Anladınız mı?
K.Ş.: Otur
A.A.: Ben defalarca dilekçe yazdım. Hastayım.
K.Ş.:Nedir hastalığın, 50 tür hastalık var.
A.A.: Beyinsel problemlerim var. Sana ne?
K.Ş.: Otur, ne konuşmak istiyorsan söyle.
A.A.: Sen kimsin ya?
K.Ş.: Otur yerine
A.A.: Size mi kaldı bu memleket!
K.Ş.: (Jandarmalara seslenerek) Oturtun onu!
A.A.: Oturmuyorum lan! Çoluk çocuk sahibi adamsın. Yüzlerce insanı doldurmuşsun buraya hepsi hasta. Bırak gitsin.

Rapor bekleniyor
Bunun üzerine Arslan, bir jandarma görevlisi tarafından oturtuldu ve jandarma görevlisi eliyle Arslan’ı kalkmaması için tuttu. Duruşmayı 6 jandarma görevlisinin arasında izleyen Arslan’ın kafasını ve kollarını sürekli bir yerlere yaslamaya çalıştığı görüldü.
Duruşma boyunca 20 kez duruşma salonundan çıkmak için girişimde bulunan Arslan, jandarma görevlileri tarafından engellendi. Arslan, saat 11.15’te isteği üzerine salondan çıkarıldı.
Arslan’ın, psikiyatrik sorunlar nedeniyle hastaneye sevk edilmesi yönünde dilekçeler verdiği, Silivri Devlet Hastanesi’nde yapılan muayenesi sonucu doktorun Arslan’ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevki yönünde karar verdiği, bunun için de Silivri Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu’nun raporunun beklendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bahçeli’nin tanık olması istendi
Savunmasına devam eden İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, Tuncay Güney’in iddiasına göre, “Ergenekon terör örgütünün finansörü” olduğunu öne sürerek, “Mahkemenizden, Devlet Bahçeli’nin tanık olarak dinlenmesini ve kendisine sorulmasını talep ediyorum” dedi.

Gürses’ten Sayın
Duruşma başlamadan önce tutuklu sanık Dr. Emin Gürses, gazetecilerin cezaevinde aynı koğuşta kaldığı tutuklu sanık Ümit Sayın’ın gizli tanık “Anadolu” olduğuna ilişkin iddialarla ilgili bilgisini sorması üzerine, şunları anlattı: “Ona ben bakıyorum, buna rağmen benim aleyhimde ifade veriyor. Bir cumartesi gitmiş ifade vermiş ama, ifade verdiğini kabul etmiyor. Psikiyatri servisine kaldırılmak için dilekçe vermiş.
Doktor muayene ederken dahi Ümit’in kelepçesini çıkarmıyormuş. Gasptan gelen adamınkini çıkarıyor, Ümit’inkini çıkarmıyormuş. Ruh sağlığı bozuk olan bir insandan savcılar medet umuyorlar. Koğuşa gelip, bazen de ‘Bunları uydurdum’ diyor” dedi.