GündemAmbalajı, kokusu için krem almayın

Ambalajı, kokusu için krem almayın

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada yayınladığı bilgilendirici videoları çok fazla izlenen, acil hekimi Dr. Tuba Güleç, sürekli ürün linki paylaşan ve vatandaşları sağlığına mal olacak kadar bilinçsiz bir tüketime sürükleyen fenomenlerin hazırladığı bir videoya tepki gösterdi.

Ambalajı, kokusu için krem almayın

DİDEM SEYMEN - Dr. Tuba Güleç’in tepkisinin haklı olduğunu söyleyen İngiltere Kraliyet Ailesinden özel ödülleri de bulunan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Okan, Milliyet’e yaptığı açıklamada, vatandaşları uyardı. “Bir kremin ücretinin pahalı olması, ambalajının, kokusunun iyi olması, görsel olarak iyi görünmesi ne yazık ki o kremin etkili olacağı anlamına gelmez” diyen Okan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Önceden bizim sadece kozmetik dediğimiz ve ciltte nem vermekten başka etkisi olmayan kremler tercih ediliyordu. Fakat son yıllarda dermokozmetik kavramı ortaya çıktı. Dermokozmetik kavramından bizim söylediğimiz de kozmetik ürünler fakat deri üzerinde etkisi bulunan kozmetik ürünler. Yani dermokozmetikler normal kozmetiklerden biraz daha farklı gruba giriyor. Özellikle yaşlanmayı geciktirmek amacıyla ya da hastaya dolgu, botoks, mezoterapi gibi işlemler yaptığımızda tedavinin bir parçası olarak bu tarz ürünleri reçete ediyoruz. Hiçbir zaman dermokozmetik ürün sorununun çözülmesi için tek başına yeterli gelmez. Yapılan bir işlemin etki süresinin uzamasına yardımcı olur. Ya da yapılan bir medikal tedavinin destekleyicisi olarak bir rol oynar. Ama hiçbir zaman cilt sorununun çözülmesi için yeterli değildir. Mucizevi bir sonuç beklememek gerekir.”