GündemAlparslan Arslan askerlere kafa attı

Alparslan Arslan askerlere kafa attı

29.09.2009 - 01:09 | Son Güncellenme:

Duruşma sırasında sanık sandalyesine oturmak istemeyen Alparslan Arslan, kendisini zapt etmeye çalışan askerlere ‘Bırakın, çekin ellerinizi’ diye bağırarak, kafa attı ve salondan çıkarıldı

Alparslan Arslan askerlere kafa attı

Birinci Ergenekon davasıyla birleştirilen, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Alparslan Arslan, dün duruşmada yine olay çıkardı.
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülmekte olan, birinci Ergenekon davasının 111. duruşması dün yapıldı.
Psikolojik sorunlarının olup olmadığının araştırılması için 28 Ağustos 2009’da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen ve daha sonra yeniden cezaevine getirilen Danıştay suikastı zanlısı Alparslan Arslan, duruşma başladıktan sonra Danıştay davasının diğer tutuku sanıkları ile salona alındı.

Salondan çıkartıldı
Saçı sakalı uzun olan Arslan, salona girdikten sonra sanık sandalyesine oturmak istemedi. Salonda bulunan görevli askerler Arslan’ın kollarından ve başından tutarak zorla yerine oturtmak istedi.
Askerlere direnmeye devam eden Arslan, “Bırakın, çekin ellerinizi” diye bağırdı. Duruşma salonunda bulunan 4 asker tarafından zapt edilmeye çalışılan Arslan askerlere kafa attı. Taşkınlığa devam eden Arslan, duruşmanın başlamasından 5 dakika sonra salondan çıkartıldı.
Kollarına giren askerler tarafından salondan çıkartılan Arslan, tutuklu sanıklara ayrılan bölümdeki tahta paravana tekme attı. Arslan’ın bu taşkınlığını duruşmayı izlemek için salonda bulunan annesi Porsor Arslan ve babası İdris Arslan da tepkisiz bir şekilde izledi.

‘Reddi hâkim’ talebi
Arslan’ın salondan çıkartılmasından sonra Ergenekon ana davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz söz alarak davaya bakan üye hâkimler Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu’nun yasaya aykırı işlemlerde bulunarak tarafsızlığını yitirdiklerini öne sürerek, davadan çekilmelerini istedi. Müvekkilleri Perinçek ve Ferit İlsever’in tutuklandıktan sonra da ev telefonlarının dinlendiğini belirten Cengiz, bu kararın altında heyet üyesi hâkimlerden Hasan Hüseyin Özese’nin imzasının bulunduğunu öne sürdü.
Üye hâkimler Özese ve Haşıloğlu verilen aradan sonra mahkemeye davadan çekilmelerini gerektiren bir sebep olmadığını belirten dilekçe verdiler. Oturuma tutuksuz sanık İhsan Göktaş’ın savunması ile devam edildi.