GündemABD'deki cezaevi Eylem Tok'u yalanladı

ABD'deki cezaevi Eylem Tok'u yalanladı

28.08.2024 - 09:22 | Son Güncellenme:

Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, Oğuz Murat Aci'ye çarpmış ve Aci'nin ölümüne neden olmuştu. Anne-oğul kazadan aylar sonra kaçtıkları ABD'de yakalandı. Temmuz ayından bu yana New Jersey'deki cezaevinde bulunan Timur Cihantimur hakkında anne Eylem Tok bir iddia ortaya attı. Peki o iddia bakın nasıl yalanlandı

Türkiye'nin konuştuğu ölümlü kazada yeni gelişme yaşandı. Eylem Tok, oğlunun cezaevi şartlarına dair yeni iddiada bulundu.

Haberin Devamı

1 Mart'ta İstanbul Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci ve arkadaşları yol kenarında beklerken ehliyetsiz aracıyla süratle ilerleyen Timur Cihantimur'un kullandığı aracın altında kaldı. Oğuz Murat Aci o kazada can verdi.

ABDdeki cezaevi Eylem Toku yalanladı

Kazanın ardından anne Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur önce Mısır'a ardından da Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçtı. Anne ve oğlu temmuz ayında ABD'de yakalanarak cezaevine gönderildi.

Oğuz Murat Aci’ye çarparak ölümüne sebep olan Timur Cihantimur cezaevindeyken anne Eylem Tok’tan ilginç bir iddia geldi. Anne Eylem Tok oğlunun cezaevinde kötü şartlar altında olduğunu öne sürdü.

ABDdeki cezaevi Eylem Toku yalanladı

Cezaevi yönetimi ise anne Eylem Tok'un iddialarını yalanladı. Timur Cihantimur’un günlerini kitap okuyarak ve görüntülü konuşarak geçirdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Öte yandan anne Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'de yargılanmalarına ilişkin iade süreci devam ediyor.