Gündem48 saat sonra mucize kurtuluş: Ali

48 saat sonra mucize kurtuluş: Ali

11.02.2023 - 17:05 | Son Güncellenme:

'Asrın afeti' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremle sarsılan Hatay'da mucize bir kurtuluşa şahit olundu. Onlardan biri 13 yaşındaki Ali Balcı...

48 saat sonra mucize kurtuluş: Ali

Hatay’da 5 katlı binanın 3'üncü kattaki evlerinde bulunan 13 yaşındaki Ali ve ailesi, daireyi terk ederken binanın çökmesi sonucu üst üste merdiven boşluğunda enkaz altında kaldı. Kurtarma ekipleri uzun bir çalışmayla dar bir açıklıktan Ali ve babasına ulaştı. 

Haberin Devamı

Ali'nin riskli bir bölgede bulunduğu ve kurtarma çalışmaların zor şartlar altında gerçekleştiğini dile getiren AKUT Rize Ekip Lideri Güçlü Alioğlu  "Ali’nin yanında babasının da cenazesi vardı, babasıyla aynı yerde sıkışmış vaziyetteydi" dedi.  

"6 SAATLİK BİR ÇALIŞMA SONUCU ENKAZDAN ÇIKARILDI"

Alioğlu kurtarma sürecini şu sözlerle anlattı: “Biz o mahallede farklı bir enkazda kurtarma çalışmasını sürdürüyorduk. Gül Apartmanı’ndaki kurtarma çalışmalarında bulunan piyade komando ekibinden bir asker enkazda canlı olduğunu söyledi. Biz de enkaza gittiğimizde üstten girilmiş ancak riskli olduğu için içerde Ali’nin çıkarılamadığını gördük. Ali’nin yanında babasının da cenazesi vardı, babasıyla aynı yerde sıkışmış vaziyetteydi. Ali, 5-6 saatlik bir çalışma sonucu enkazdan çıkarıldı. Ali’yi tahliye sırasında askerlerle oluşturduğumuz koridora gelen 48 saat boyunca aynı enkazda kalmış olan bir kadın Ali’yi teşhis etmek istediği için yanımıza geldi. Aynı enkazdan çıkarılan kadının tarifleri üzerine de Ali’nin kimliğini teyit ettik. Ali sağ vaziyette bilinci açık şekilde çıkarıldı ve sağlık ekiplerine teslim edildi.” dedi.