Gündem4 kenti sağanak vurdu

4 kenti sağanak vurdu

28.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sıcak havanın ardından dün sağanak yağışın etkili olduğu illerde vatandaşlar zorluk yaşadı.

4 kenti sağanak vurdu

Haber Merkezi - Bursa’da dün sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Yaklaşık 1 saat süren sağanakta, rögarlar taştı, yollar göle döndü. Sağanağa hazırlıksız yakalanan sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak, Mudanya ilçesinde de yaşamı olumsuz etkiledi. Halitpaşa Mahallesi’nde cadde ve sokaklar suyla dolarken, sahil yolu göle döndü. Sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti, araçlar su içinde kaldı. Meteoroloji yetkilileri, Bursa kent merkezinde metrekareye 1 saat içinde 12, Mudanya’ya ise 25 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Sel ve heyelan

Trabzon’un Arsin ilçesinde dün öğle saatlerinde etkili olan şiddetli yağış Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşımı aksatırken, ilçeye bağlı Yanbolu, Hara, Atayurt ve Işıklı mahallelerinde su baskınları ve heyelanlar meydana geldi. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yağışlar sonrası çok sayıda tarım arazisi ve ev de zarar gördü. Yetkililer vatandaşlardan özellikle dere yataklarından ve heyelan riski bulunan bölgelerden uzak durmalarını istedi.

Tarım arazilerinde zarar

■Samsun’da etkili olan kuvvetli yağış Bafra Ovası’nda tarım arazilerini vurdu, karpuz tarlaları sular altında kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Bafra’da metrekareye ortalama 50 kilonun üzerinde yağmur düştü.

Haberin Devamı

Zararın sular çekildikten sonra anlaşılabileceğini ifade eden yetkililer, sahil kesiminde bulunan 5 mahallede kavun, karpuz, domates, hıyar, biber gibi yazlık sebze ve meyvelerin yetiştirildiği tarım arazilerinin su altında kalmaları nedeniyle zarar oluştuğunu belirtti.

■Ardahan’da da sabah saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı kentte trafiği kilitledi, yollarda su birikintisi oluşturdu.

■Kütahya’da etkili olan kuvvetli rüzgar da pazar esnafının çadırlarını uçurdu, tezgahlarını devirdi.

Köy yolları çöktü

Bayburt’ta sağanak nedeniyle 4 köy yolunda hasar meydana geldi. İl genelinde etkili olan sağanak ve dolunun ardından merkeze bağlı Gez, Sancaktepe, Manas ve Kırkpınar köy yollarında hasar oluştu. Suyun sürüklediği rusubat dolayısıyla ulaşıma kapanan köy yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin, iş makinesi yardımıyla biriken malzemeyi temizlemesiyle açıldı. Şiddetli yağış nedeniyle köylerdeki kanalizasyon ve içme suyu altyapısının yanı sıra tarım arazileri zarar gördü.