20.04.2021 - 05:56 | Son Güncellenme:
Afrika’daki Mursi, Chai ve Tirma kabilelerinde yaşayan kadınlar güzellik ve statü için alt dudaklarına kilden yapılmış bir tabak koyarak mümkün olduğunca büyütmeye çalışıyorlar.
Belli zaman aralıklarında bu tabakları daha büyükleri ile değiştirip alt dudaklarını mümkün olan en büyük seviyeye getirmek için uğraşıyorlar.
Dudaklarındaki bu tabaklarla yerel festivallerde dans edebiliyor ve şarkı söyleyebiliyorlar. Konuşurken telaffuzlarında bir miktar sıkıntı olsa da onlar için herhangi bir sorun teşkil etmiyor.
Tek sorunu yemek yerken bir şeyler içerken yaşıyorlar. Bu kabilede yaşayan kadınlar için bu tabaklar çok önemli. Bu dudaklar kimliklerinin ve güzelliklerinin bir işareti…
Dövme binlerce yıldır insanlar tarafından kullanılıyor. Yeni Zelanda’nın yerel halkı Maoriler, kültürlerinin sembollerini yüzlerine dövme olarak yaptırmaları ile biliniyor.
Derilerini kazıyarak mürekkep ile renk yüzlerine renk veren bu kabile için bu dövmeler bir güzellik sembolü olarak kabul ediliyor.
Baş, insan vücudunun en kutsal kısmı olarak görüldüğü için dövmeler her zaman yüze yapılıyor. Bu halk daha çok yüzleri ve dudakları dövmeli olarak görülür.
Erkekler tüm yüzlerine dövme yaptırırken, kadınlar özellikle dudaklarına dövme yaptırmayı tercih ediyorlar. Bu dövmeler soylarını, kültürlerini ve kabilelerini temsil ediyor.
Myanmarın Kayan kadınları, dünyanın en uzun boynuna sahipler. Oldukça küçük yaşlardan buyana boyunlarına taktıkları bu halkalar sayesinde boyunları normal insanlara oranla çok daha uzun görünüyor.
Bunun da onlara bir statü kazandırdığına inanıyorlar. Boynunuzdaki halkalar ne kadar fazlaysa o kadar güzel olduğunuz anlamına geliyor.
8 yaşından itibaren 5 halka ile başlayan kadınlar, yaşları ilerledikçe halka sayısını artırıyorlar.
Batı Afrika’nın küçük ülkesi Moritanya’da da dünyanın en ilginç güzellik ritüellerinden biri uygulanıyor.
Obezite dünyanın en büyük sağlık problemlerinden biri olsa da, bunu hiç dert etmeyen aksine obez olmak için çabalayan bir yer var.
Obez kadınlar, bu ülkede zenginliğin ve güzelliğin sembolü olarak kabul ediliyor. Genç kızlar her gün 8 porsiyon yemek yiyor ve kilo almak için ellerinden geleni yapıyorlar. Burada yaşayanlar günümüzde de bir kadın ne kadar kiloluysa o kadar güzel olduğu düşüncesini benimsiyor ve kilo almak için büyük bir çaba sarf ediyor.
Endonezya’da yapılan diş törpüleme geleneği kulağa oldukça tuhaf gelse de ülkede yaygın olarak kullanılıyor. Dişleri törpülemenin, insanı kendi küstahlığından kurtardığı, içinde barış sağladığı, fiziksel olarak daha güzel ve ruhsal olarak daha sağlıklı bir insan yarattığına inanılıyor.
Herhangi bir anestezi olmadan yapılan bu acı verici ritüel, burada yaşayan halk için bir sorum teşkil etmiyor. Sonrasında yaşayacakları ruhsal mutluluğun buna değdiğine inanıyorlar.