26.03.2020 - 17:00 | Son Güncellenme:
Patates küplü fırında yumurta
Malzemeler:
-2 yumurta
-1 büyük patates
-1 su bardağı mantar
-Yarım kilo ıspanak
-1 büyük domates
-1 adet soğan
-Üzeri için tam yağlı peynir
-Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
-Daha önceden ısıttığınız fırında patates küplerini 20 dakika kadar pişirin.
-Orta ateşte ısıttığınız yağın üzerine soğan, baharat, mantarı ekleyip sebzeler pişene kadar karıştırın ve daha sonra domates, ekleyin.
-Bu malzemeler pişince üzerine ıspanak ve patates küplerini ekleyin.
-Yaptığınız bu harcın üstüne de dilediğiniz kadar yumurta kırın.
-Üzerine tercihinize göre peynir ekleyip fırına koyun.
-Fırında 15 dakika pişirdikten sonra bol vitaminli ve renkli yumurtanızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Fırında sebzeli köfte
Malzemeler:
-Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin. Suyunu iyice süzün.
-Kıymayı bir kaba alın. Soğan ve sarımsakla birleştirin. Galeta unu, karabiber, tuz ve diğer bahartları ilave ederek malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
-Fırını 180 dereceye ayarlayın.
-Yoğurduğunuz köfteleri avucunuzda yuvarlayın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde köfteleri 15-20 dakika pişirin.
-Tereyağını ısınmış tavaya ekleyin (bu kısımda döküm tava kullanırsanız direkt fırına bu haliyle de atabilirsiniz).
-Havuç ve patatesleri aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
-Tereyağında havuç ve patatesleri soteleyin.
-Domatesi rendeleyin ve sotelenen havuç ve patatesle birleştirin.
-Fırında pişirdiğiniz köfteleri domatesli sebzeli sosunuzla birleştirin ve fırında 15 dakika daha pişirin.
-Fırından çıkarttığınız yemeğin üzerine fesleğen yapraklarını ekleyin.
Hazırlanışı:
-Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin ve suyunu iyice süzün.
-Kıymayı bir kapta; soğan ve sarımsakla birleştirin. Galeta unu, karabiber, tuz ve diğer bahartları ilave ederek malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
-Fırını 180 dereceye ayarlayın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde köfteleri 15-20 dakika pişirin.
-Tereyağını ısınmış tavaya ekleyin.
-Havuç ve patatesleri aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
-Tereyağında havuç ve patatesleri soteleyin.
-Domatesi rendeleyin ve sotelenen havuç ve patatesle birleştirin.
-Fırında pişirdiğiniz köfteleri domatesli sebzeli sosunuzla birleştirin ve fırında 15 dakika daha pişirin.
-Fırından çıkarttığınız yemeğin üzerine fesleğen yapraklarını ekleyin.
Yulaflı muzlu waffle
Malzemeler:
-1 adet olgun muz
-5 yemek kaşığı yulaf unu
-1 adet yumurta
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 yemek kaşığı kakao
-1 yemek kaşığı bal
-Tercih ettiğiniz meyveler
Hazırlanışı:
-Tüm malzemeleri blenderden geçirin.
-Waffle hamurunu; waffle ya da tost makinesine dökerek güzelce yayın.
-Kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
-Üzerini çikolata sosu ve çeşitli meyveler veya süzme bal ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.