09.01.2020 - 16:24 | Son Güncellenme:
Erdal KAPLANSEREN erdal@layka.com.tr Twitter: @Kaplanseren CES, teknolojinin sağlıktan eğlenceye her sektörde etkisini giderek artırdığını ortaya koydu. İşte, yeni teknoloji oyuncakları.
Öğrenme bozukluğu disleksi, gözdeki hücrelerin paterninden kaynaklanıyor. Fransız şirketi, yaydığı ışıklarla disleksi hastalarına yardımcı olacak bir lamba geliştirdi.
Alman üretici Bosch, güneşliklerin bir otomobilin iç kısmının en gözden kaçan bölümlerinden biri olduğunu ve sürücünün görüşünü gizlediğini söylüyor. Trafik kazalarının sebepleri arasında güneş parlaması olması da bu durumu kanıtlıyor. Bosh’un geliştirdiği sanal vizör, yüz tanıma teknolojisini kullanarak devreye giriyor ve güneş parlamasının görüşü etkilemesine engel oluyor.
Bilişsel davranış bilimine dayanarak üretilen Hatch Restore; sakinleştirici sesler ve farklı renklerle doğru uyku rutinini bulmaya yardımcı oluyor.
Görme engelli kişiler için ürettiği teknolojik ürünlerle de bilinen OrCam isimli İsrail menşeili firma, yapay zeka ve dudak okuma teknolojisini kullanan giyilebilir bir kamera olan Hear ile fuara damgasını vurdu.
CES için de bir tabu olan seks oyuncakları, 2020 gösterisine damgasını vuran ürünler arasında yer aldı. İnternete bağlı vibratörlerden doğurganlık cihazlarına kadar her şeyi içeren seks oyuncakları, meraklılarını bekliyor.
Dövmenin bir sanat olduğu düşünüldüğünde Prinker’ın teknolojinin sanata da el attığının bir göstergesi olduğunu söyleyebiliriz. Prinker adı verilen teknoloji harikası ürün ile cilde siyah veya renkli kozmetik dereceli mürekkep uyguluyor. Görüntüleri uygulama üzerinden seçmek, pişman olunduğunda sabun ve su ile kolayca yıkamak mümkün oluyor. Bir inç genişliğe kadar grafiklerin uygulanabildiği Prinker, dövme yapılmak istenen yerin uzunluğu kadar uzun dövme yapmaya olanak tanıyor.
“Jurassic World” deki kapsüllerden esinlenen şirketin mobilite cihazı, insanları AVM, havaalanları ve tema parkları gibi yol dışı konumlarda taşımayı amaçlıyor. Cihaz, 24 mil / saate kadar çıkan otomatik dengeleyici bölmeye sahip ve düğme sistemi tarafından kontrol edilebiliyor.
Belirti vermeksizin ölümlere sebep olabilen uyku apnesi, giyilebilir teknoloji ürünleri üreticisi Withings’in geliştirdiği ScanWatch sayesinde algılanabiliyor. Kan damarlarından geçen bir ışık dalgası yayarak ve emerek oksijen doygunluk seviyelerini ölçen SpO2 sensörü sayesinde ScanWatch, hayati önem taşıyan bir teknoloji ürünü olarak dikkat çekiyor. Cihazın bataryası 30 gün dayanıyor.
Isı destekli akıllı saatin yaratıcısı Akram Boukai, bu defa içecekleri kısa sürede soğutabilen Juno ile gündeme geldi. Jono, bir birayı bir dakikadan az bir sürede; şampanyayı üç ila beş dakika içinde soğutuyor.
Son zamanların en büyük akımlarından biri selfie çekmek. ABD şirketi AirSelfie, selfie çekerken doğru açıyı bulmakta zorluk çekenlerin çok işine yarayacak bir teknoloji geliştirdi. Gözlerin, burnun ve ağzın şeklini tanıyarak bir yüze odaklanan ve hareketi de takip eden drone, mükemmel selfie deneyimi vaat ediyor.