25.01.2018 - 16:24 | Son Güncellenme:
Uzmanlara göre, buna hem kadınlar hem erkekler için daha "erkeksi özellikler"de dahil.
Yapılan araştırma hem kadınlarının hem de erkeklerinin bugüne göre çok daha maskülen bir yüze sahip olduğu ortaya çıktı.
İsveçli arkeolog ve heykeltıraş Oscar Nilsson tarafından, Dawn'ın kafatası ve vücut özelliklerinin bugünün kadınına hiç benzemediği açıklandı.
1993 yılında Thessaly bölgesindeki Theopetra mağarasında bulunan Dawn'a Yunanca şafak anlamına gelen 'Avgi' de deniliyor.
Heykeltıraş, daha önce birkaç eski insanı, Myrtis adında 11 yaşındaki bir Athenian kızı da dahil olmak üzere yeniden yapılanmalarla hayata döndürdü.
Ancak, Myrtis'in aksine, Dawn'un bazı özellikleri bugünkü durumlardan çarpıcı bir şekilde farklıdır.
Nilsson, "Bir sürü Taş Devri kadın ve erkeği yeniden inşa ettikten sonra, bazı yüz özelliklerinin zamanla ortadan kaybolduğunu ya da yumuşatılmış olduğunu düşünüyorum" dedi
Genel olarak, bugün erkekler ve kadınlar olmak üzere erkeksi görünmüyoruz.
İnanılmaz yeni rekonstrüksiyon, Atina Üniversitesi'nden bir araştırmacı ekibi tarafından Akropol Müzesi'nde görücüye çıktı.
Ancak, bazılarının da belirttiği gibi, çok mutlu görünmüyor.
Kemik ve diş analizlerine dayanarak Avgi'nin 15-18 yaşlarında ve sağ elini kullanan bir birey olduğu düşünülüyor.
Aynı zamanda giysilerde kullanmak amacıyla hayvan derisini yumuşatmak için çiğnemekten kaynaklandığına inanılan çıkıntılı bir alt çenesi var.
Ekibin başında bulunan Atina Üniversitesi Ortodonti Uzmanı Manolis Papagrigorakis Mezolitik Çağ, yani 'medeniyetin şafağında' yaşadığı belirlenen 'Avgi'nin adını yaşadığı dönemden dolayı seçtiklerini söyledi.
Milattan önce 7 bin yılı civarında yaşadığı sanılan Avgi'nin anemi hastası olduğuna inanılıyor.
Elde edilen bulgularda Avgi'nin kalça ve eklem sorunları nedeniyle çok fazla hareket edemediğini gösteriyor.
Filmlerin ve dizilerin ünlü sahneleri özel efektler kullanılmadan önce nasıl çekiliyor? İşte Game of Thrones'tan Star Wars'a ünlü yapımların kamera arkası görüntüleri...