Emlak FırsatlarıŞehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

Şehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

Son Güncellenme:

.

Şehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

İskender Yılmaz deneyimlerini sizinle paylaşıyor.

Şehirlerarasında taşınmak gerçekten maliyetli bir operasyondur. Taşınmayı başarıyla tamamlamak iyi bir bütçe ve planlama gerektirir. Planlama kısmına bir sonraki yazımda değineceğim. Şimdiki amacımız uygun bir bütçe ile şehirler arası nasıl taşınabiliriz? İyi bir nakliyat fiyatı ile taşınmak için neler yapabiliriz?Eğer sizde taşınmayı planlıyor ve sınırlı bir bütçeye sahip iseniz işte bu tavsiyeler sizin için…

Şirketinizin Masrafların Bir Kısmını Sübvanse Etmesini İsteyin

Şehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

Aynı şirkette başka bir şehre yeni bir görev için atanıyorsanız, firmanızın nakliyat masraflarını karşılayıp karşılamayacağını öğrenin. Hali hazırda birçok şirket çalışanlarının taşınma masraflarının tamamını karşılıyor. Bazı firmalarda bu yer değiştirme masraflarının bir kısmını paylaşmayı kabul ediyor. Şirketiniz bu masrafları karşılıyorsa şartları ve prosedürü öğrenin ve taşınma işlemini bu prosedürler ışığında planlamaya hazırlanın.

Çok Sayıda Firmadan Fiyat Teklifi Alın

Şehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

Ne kadar çok firmadan teklif alırsanız iyi bir fiyat bulma oranınız o kadar artar. Bu öneri özellikle şehirler arası nakliyatlar için geçerlidir.

Enakliyat

gibi nakliyat pazar yerleri ile çok sayıda firmadan kolayca teklif alabilirsiniz. Kullanmanızı öneririm. Çok sayıda firmadan teklif alarak zaten sizin taşınacağınız şehre giden bir firma bularak iyi bir fiyat teklifi alabilirsiniz. Nakliyat firmalarından teklif alırken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var.Teklifler arasından çok düşük fiyatlar ile karşılaşacaksınız bu fiyatlara yaklaşımınız her zaman temkinli olmalı. Taşınma bitiminde bu fiyatın artıp bütçenizi aşmasını istemezsiniz değil mi? Nakliyat sektöründe taşımanın başlamasıyla nakliyat fiyatının orantısız artmaya başlaması durumu sıklıkla gerçekleşir bilginiz olsun. Bazen düşük fiyatlar sadece işi almak içindir. Taşıma başlar ve nakliyat fiyatı artar. Bahane hemen hazırdır “eşya çok”, “kapı dar”, “merdiven dik”…

Eşya Birleştirmeyi Önerin

Şehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

Nakliyat firmaları şehirler arası nakliyat için uygun fiyat vererek aynı kanyonda birden fazla eşya taşırlar. Eğer zaten istediğiniz yöne gitmeyi planlayan bir nakliyat firması bulursanız firmaya eğer başka bir eşya daha bulursa taşınma tarihinizi o eşya sahibine göre ayarlayabileceğinizi önerin. Bunun karşılığında da fiyatta bir miktar indirim isteyin. Bu teklifi yaparken taşınmak istediğiniz tarih aralığını belirleyin.Nakliyat firmasına bu tarih aralığında taşınmak zorunda olduğunuzu net olarak iletin ki gecikmeler yaşamayın. Bu yöntemde kendinizi garantiye almak için önemli olan taşınacağınız tarih aralığının belli bir kısmında bu teklife açık olduğunuzu iletmektir. Bu seçenek geri teperse hala taşınmak için birkaç gün daha zamanınız kalmış olur.

Devlet Babadan Yardım İsteyin

Şehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

Özellikle büyük şehirlerin birinde yaşıyorsanız belediyeler köye dönüş adı altında taşınma konusunda destek vermektedir. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi köye dönüş desteği doğrultusunda tüm ev eşyalarını Anadolu’nun herhangi bir şehrine taşımaktadırlar.Köye Dönüş Projesi eğer sizin büyük şehirden taşınma nedeniniz ile örtüşüyorsa mutlaka inceleyin. Bulunduğunuz ilçede kaymakamlıklardan bu bilgileri edinebilirsiniz. Devlet desteği ile daha rahat bir bütçe oluşturabilirsiniz.

Taşınma Tarihi İçin Nakliyat Firmasına Uyun

Şehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

Taşınırken firmalardan iyi fiyatlar almanın en iyi yöntemlerinden biri de tarih konusunda firmanın programına uymaktır. Nakliyat firmasına biraz zaman tanıyıp sizin gideceğiniz şehre yük bulmasını isteyebilirsiniz.Firma böylece eğer az da olsa yük bulabilirse yol masraflarını iki yük sahibi paylaşabilir. Bu nedenle firmalara ekstra yük bulması için zaman tanıyabilir ama bunun karşılığında indirim istediğinizi ileterek daha iyi teklifler alabilirsiniz.

Daha Az Eşya Götürün

Şehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

Nakliyat firmaları taşınan eşyanın hacmine göre fiyatlama yaparlar. Ne kadar az eşya taşınacaksa o kadar iyi fiyatlar alırsınız. Gereksiz birçok eşyayı 2 bin kilometre götürmektense o şehirde yenilerini almanızı tavsiye ederim. Taşınmadan önce eşyalarınız için bir liste hazırlayın ve hangi eşyalara gerçekten ihtiyacınız olduğunu belirleyin.Çok uzun süre hiç kullanmadığınız eşyaları götürmeyi tavsiye etmiyoruz. Eğer taşınacağınız mesafe yakın ise bu eşyaları götürmeseniz bile iyi bir indirim alamayabilirsiniz. Bu önerimiz genellikle uzun mesafe taşımalarda geçerlidir.

Profesyonel Destek Alın

Şehirler Arası Taşınma Maliyetlerini Düşürmek İçin 7 Tavsiye

Şehirler arası taşınma için hem aldığınız fiyat teklifleri hem de süreç hakkında daha fazla bilgi ve deneyim sahibi bir profesyonelden destek alın. Böylece tecrübe paylaşımı ile olası kötü bir deneyim yaşama ihtimalinizi en aza düşürürsünüz. Enakliyat bu alanda tecrübelerini paylaşmaya özen gösteriyor.İsterseniz bir e-posta veya telefon görüşmesi ile sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Unutmayın taşınmak zor ve stresli bir iş süreç hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız o kadar rahat bir taşınma gerçekleştirirsiniz. Taşınmadan önce biraz araştırıp okuyun.