Dekorasyon Polonya'nın Ürküten Heykelleri: Nierozpoznani

Polonya'nın Ürküten Heykelleri: Nierozpoznani

Son Güncellenme:

.

Polonyanın Ürküten Heykelleri: Nierozpoznani

Polonya'nın Poznan şehrinde bulunan popüler bir parkın ortasında başsız, kolsuz bir heykel topluluğu yer alıyor. Usta sanatçı Magdalena Abakanowicz tarafından 2002 yılında dikilen bu 112 insan bedeni, Poznan şehrinin 750. kuruluş yıl dönümü kutlamasında sanatçı tarafından tüm Polonya halkına armağan ediliyor. Sembolik olarak şehrin nereden geldiğini ve nereye gittiğini sorgulayan bu kırmızı - paslı demir gövdeler, Magdalena Abakanowicz'in en büyük kamusal sanat eseri olma özelliğini taşıyor. Polonya'nın en önemli modern sanatçıların biri olan Abakanowicz, bu eser ile belli bir korku duyusuyla yüzleştiğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

Yeşil alanın ortasında şaşırtıcı bir manzara

Polonyanın Ürküten Heykelleri: Nierozpoznani

Tarihi Polonya Parkı'na gelen ziyaretçileri 112 tane kafasız, kolsuz ve büyük bacaklara sahip demir gövde karşılıyor. Bu devasa büyüklükteki torsoslar, her birinin bacakları farklı yöne adım atacak şekilde durarak şehri ele geçirmek üzere harekete geçecekmiş gibi bir görüntü sergiliyor. "Tanınmayan" anlamına gelen Nierozpoznani kelimesi ile adlandırılan bu heykel topluluğu, sıcak yaz aylarında piknik için gelen ziyaretçilerin davetsiz misafiri oluyor. Halk tarafından popüler bir piknik noktası olan bu parka tedirgin bir atmosfer katan demir gövdeler, her yıl oldukça fazla sayıda turist tarafından ilgi ile ziyaret ediliyor.

Polonyanın Ürküten Heykelleri: Nierozpoznani

Paslı, kırmızı, lekeli gövdeleri sayesinde parkın en tepesinde yer alan kırmızı-kirli yürüyüş yolu ile uyum sağlayan başsız heykeller, doğal görünümü bozmadan sıra dışı bir görüntü yaratıyor. Şehir merkezinden yürüyerek ulaşabileceğiniz bu ünlü parkı ziyaret ederek, başsız gövdelerin arasında dilediğiniz gibi gezinebilir; onların etkileyici bedenlerini inceleyerek usta sanatçı Magdalena Abakanowicz'e hayranlık duyabilirsiniz. Araçla ulaşım tercih eden ziyaretçiler ise araçlarını Za Sitadela Caddesi üzerine park ederek ücretsiz giriş imkanı sunan bu etkileyici şehir parkında Nierozpoznani heykellerini inceleme şansı yakalayabiliyor.

Haberin Devamı

Sakin park içerisinde ürpertici bir korku filmi sahnesi

Polonyanın Ürküten Heykelleri: Nierozpoznani

Sabah saatlerinde park zeminine kadar inebilen sis bulutları arasında görünen devasa büyüklükteki torsos parçaları, korku filmlerini andıran bir görüntü oluşturuyor. Gece ziyaretçileri için de farklı bir korku sahnesine dönüşen bu ünlü Polonya Parkı, yalnızca sanatçının yüzleştiği korku duyusunu değil; tüm halkın hissettiği korku ve endişeyi ifade ediyor denilebilir.

Polonyanın Ürküten Heykelleri: Nierozpoznani

Yeşillikler içerisinde dinlenme ve dingin bir zaman geçirme fırsatı sunan parkta, derin düşünceler ile geçmişi ve geleceği sorgulamaya iten bu etkileyici demir torsoslara; yerli olduğu kadar yabancı ziyaretçilerin de ilgi duyduğu görülüyor. Çeşitli saatlerde sıra dışı fotoğraflar yakalama imkanı bulacağınız bu başarılı sanat eserine, Polonya ziyareti sırasında mutlaka zaman ayırmanız tavsiye ediliyor.