Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun bir bayram tatilini geride bıraktık. Bayramın yaz ayına denk gelmesi dolayısıyla kıyı bölgelerine rağbet çok fazlaydı. Marmara, Ege, Akdeniz’de tatil yerleri doldu taştı. Denize kıyısı olmasa da turizm bakımından değer taşıyan bazı kentlerimiz de bu tatil hareketliliğinden nasibini aldı. Söz gelimi tarihi ve kültürel zenginliğe sahip Konya, çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırladı.

9 gün tatilden önemli notlar

Gelelim, tatil günlerinden geriye kalan notlara…

Kurban Bayram’ından önceki yazımda Çanakkale Boğazı ve ada geçiş rakamlarını GESTAŞ’tan alıp sizlerle paylaşacağımı söylemiştim. Bayram tatilinin bitmesiyle rakamlara ulaştım. 9 gün süresince Çanakkale Boğazı hattında geliş gidiş olarak 66 bin araç ve 144 bin yolcu taşıyan GESTAŞ, Bozcaada ve Gökçeada’ya günlük bin araç götürmüş. Yani sadece iki adamıza 9 günde 18 bin araç giriş yapmış. Taşınan araç sayısını görünce adalardaki kalabalık aklıma geldi ve Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe ile Gökçeada Belediye Başkanı Ecevit Keleş’i aradım. Başkan Göztepe, adaya gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu aktardı. Konuşması arasında dikkatimi çeken iki konu oldu. Birincisi adada yol kenarlarına ve otoparklara bırakılan araçlardan belediye hiçbir ücret almamış; ikincisi ise dönüşe geçen araçlardan ayakbastı parası olarak 200 lira ödemeleri talep edilmiş, ancak bu ücreti de kimse ödemek istememiş ve ödemeden adayı terk etmiş. Başkan Ecevit Keleş, oysa Gökçeada’nın birçok Yunan adasından daha güzel olduğunu, adanın her tarafından rahatlıkla denize girilebildiğini ve tüm plajların yüzde 50’sinin halk plajı olduğunu söylüyor. Takdir etmek halka kalıyor.

Haberin Devamı

9 gün tatilden önemli notlar

Çöp bırakmadan tatil yapamıyoruz!

9 günlük Kurban Bayramı’nı turizm beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar tatillerini yaptı ve yaşadıkları şehirlere döndü. Geriye de bıraktıkları çöpler kaldı! Türkiye’nin ilk “cittaslow” yani “sakin şehri” olan Seferihisar’da da diğer şehirlerde olduğu gibi manzara değişmedi. Tatilcilerin gidişiyle kent normale dönmeye çalışıyormuş. Kurban Bayram’ından sonra Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile konuştum. Başkan’ın verdiği bilgiye göre, sakin şehir 9 gün boyunca 500 bin kişiyi ağırlamış. İlçeye 9 günde 180 bin araç girişi olmuş. Yüzde yüz doluluk yaşanırken en ufak bir aksilik yaşanmamış. Başkan Yetişkin, bir aksilik çıkmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, şu bilgiyi paylaşıyor: “9 gün boyunca tüm ekiplerimiz 7/24 görev yaptı. 1 günde 360 ton çöp topladılar. 130 temizlik personeli sahadaydı. Günde çift vardiya yaparak, 6 tır dolusu çöpü topladılar. Tüm çalışanlarımı yürekten tebrik ediyorum.”

Haberin Devamı

Konya’ya turist akını

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan müzeler ve tanıtım merkezleri, Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı on binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir tarih ve kültür şehri olan Konya’nın binlerce yıllık mirasını korumak ve sonraki kuşaklara aktarmak adına büyük bir sorumluk taşıdıklarını; Büyükşehir’e ait müze ve tanıtım merkezlerinin Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramasından büyük memnuniyet duyduklarını söylüyor. Başkan Altay, “Yurt içinden ve yurt dışından tüm misafirlerimizi, tarih ve kültür hazinelerini keşfetmek için dört mevsim Konya’ya bekliyoruz” diye ekliyor.

Haberin Devamı

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...