MimarlıkMimar Çağıl Akçurin: İş dünyasının geleceğinde yaşanabilir uydu-ofisler var…

Mimar Çağıl Akçurin: İş dünyasının geleceğinde yaşanabilir uydu-ofisler var…

28.11.2022 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kurucusu olduğu REDA çatısı altında nitelikli ve kurumsal ofis tasarımları ve uygulamalarındaki 10 seneyi aşkın tecrübesiyle oluşturduğu “Kurumsal Ev” markası ile, global ve ulusal ölçekli şirketlere yol gösteren Mimar Çağıl Akçurin ile çalışma alışkanlıklarının geleceğini konuştuk.

Mimar Çağıl Akçurin: İş dünyasının geleceğinde yaşanabilir uydu-ofisler var…

Kurumsal Ev yeni nesil çalışma alışkanlıklarını ne şekilde sürdürülebilir kılıyor?

Haberin Devamı

Kurumsal Ev, yeni normal şartlarının, pandeminin de etkisiyle hayatımıza çok hızlı bir şekilde girmesinden kaynaklı, konvansiyonel çalışma alışkanlıklarının geçirdiği değişim, bu değişimin etkisi ve bu etkiye çalışanlarının verdiği tepkiler doğrultusunda kurumsal şirketleri bu geçişe hazırlayan, global ve ulusal ölçekte yaptığı çalışma, şirket geribildirimleri ve araştırmalarla şirketlere bilgi sağlayan ve gerektiğinde uzaktan ve hibrit çalışan ekipleri için çalışma düzenek ve istasyonları kuran, 10 seneyi aşan nitelikli ve kurumsal ofis tasarımı ve uygulaması tecrübesi bulunan çatı şirket REDA’nın bir danışmanlık ve ürün tedarik markasıdır. Kurumsal Ev, bu anlamda çalışma alışkanlıklarını sürdürülebilir kılmada şirketlere mevcut ve yakın dönemli çalışma alışkanlıkları konusunda ışık tutarak yol gösteriyor.

Haberin Devamı

Kurumsal Ev yeni normalde şirketlere ne gibi faydalar sağlıyor?

Kurumsal Ev’in sağladığı en büyük fayda bizce sağladığı danışmanlık. Şirketlere mevcut şartları, çalışanlarının alışkanlıkları ve isteklerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Tabi bu noktada Kurumsal Ev’in sağladığı fayda müşteri şirketin alacağı ve uygulayacağı kararlar doğrultusunda sınırlı kalıyor. Şunu özellikle belirtmek lazım ki, burada sunulan danışmanlığın ana hatları zaten kurumsal firmalardan geri bildirimlerle hazırlanmış çerçeve içinde. Örneğin, Kurumsal Ev’in ilk safhası olan “Uzaktan çalışan ekiplerin uzakta çalıştıkları alanın tasarımı ve düzenlenmesi” safhasında, REDA olarak her çalışanın bir odasını dönüştürebileceğimiz şeklinde yola çıkmıştık. Sonra fark ettik ki herkesin evinde böyle bir alan yok. Alan kaplamayan, gerektiğinde “ofisten çıkma” algısı uyandıran, çalışanın evine göre özelleştirilebilen, bu özelliklerle de beraber masa başı çalışma ergonomisine uygun bir çalışma ünitesi tasarladık.

Mimar Çağıl Akçurin: İş dünyasının geleceğinde yaşanabilir uydu-ofisler var…

Kurumsal Ev home-office ve hibrit çalışma alışkanlıkları için ne tür çözümler öneriyor?

Kurum bazında baktığımızda, aslında her şirketin çalışma alışkanlığı farklı. O nedenle bir hap çözüm söz konusu değil. Doğru metodoloji, hizmet verilen şirketin karar vericileriyle kullanıcılarını aynı masa etrafında topladıktan sonra, soru-cevap şeklinde bulunuyor. Bizim tarafımızda, müşteri şirketlerde gözlemlediğimiz kadarıyla, şirket içinde de farklı departmanda çalışma alışkanlıkları da farklılık gösterebiliyor. Ancak genel hatlarıyla, şirket içinde değişmeyen tek şey kurum kültürü. Kurumsal Ev, bu kurum kültürünün nereden çalışıldığından bağımsız olarak her yere taşınması gerektiğine inanarak müşteri firmaları da bu çerçevede yönlendiriyor. Özellikle gündeme getirdiğimiz diğer bir konu, çalışan demografileri. Farklı jenerasyonların “yeni normal” çalışma alışkanlıklarına verdiği tepkiler de farklı. Kurumsal Ev, kurum kültürünü ve çalışan demografilerine göre değişiklik gösteren çalışma alışkanlıklarını hem ürüne hem sisteme nasıl yansıtabileceğini biliyor.

Haberin Devamı

Çalışma ortamlarının geleceği hakkında neler söylersiniz?

Kurumsal Ev’in vizyonundaki sonraki adım Co-Living projeleri. Özellikle kurumlara ait, o kurumun çalışanlarına yönelik, yaşanabilir uydu-ofisler birer alternatif olarak gayrimenkul geliştirme süreçlerinde karşımıza çıkıyor olacak. Bir nevi “NeoLojman” kurgusu diyebiliriz