Püf NoktalarıEvleneceklere Ve Yeni Ev Alacaklara İpuçları: Boş Bir Ev Sıfırdan Nasıl Döşenir?

Evleneceklere Ve Yeni Ev Alacaklara İpuçları: Boş Bir Ev Sıfırdan Nasıl Döşenir?

Son Güncellenme:

.

Evleneceklere Ve Yeni Ev Alacaklara İpuçları: Boş Bir Ev Sıfırdan Nasıl Döşenir

Yeni bir ev sadece yeni bir mülk değil, yepyeni bir yaşamı da temsil eder, bunun için de yeni bir eve yeni eşyalarla taşınacak olmak, evlenecekler için de yeni bir ev sahibi olanlar için de oldukça heyecan vericidir kuşkusuz. Evinizi seçtiniz, evin içinde yapılacak tadilat, zemin döşemesi, boya, duvar ve tavan dekorasyonu gibi iç mimari işlemlerin uygulaması tamamlandı ve artık mobilya ve eşyaları satın almaya başlayacaksınız. İşte en eğlenceli ama aynı zamanda da en zorlu süreçlerden biri başlıyor demektir. Eğlenceli çünkü her şeyden önce tabii ki sevdiğimiz, beğendiğimiz ve yeni bir şeye sahip olmak zaten insana pozitif enerji veren, insanı mutlu eden bir şey değil mi? Ancak evimizi yepyeni mobilyalarla döşemekte bundan fazlası var tabii; yeni hayatınızda yer edecek eşyaları teker teker seçmek adeta gelecek mutlu anlarınızı tasarlamak gibi kıymetli bir etkinlik. Ama aynı sebepten ötürü oldukça da zorlayıcı, çünkü eğer banka hesabınızdaki paranın sınırını bilmeyecek kadar zengin değilseniz belirli bir bütçeye istediğiniz ve ihtiyacınız olan her şeyi sığdırmak zordur, ayrıca önümüzdeki yıllarda her gün üzerinde oturacağınız koltuğu seçerken kafanız karışabilir ve kararsızlığa sürüklenebilirsiniz. Bunlar gayet doğal. Peki yeni evinize mobilya, beyaz eşya ve aksesuarları seçerken, yani evinizi sıfırdan döşerken nelere dikkat etmelisiniz? Yeni evlilere ev dekorasyonu konusunda rehber niteliğinde ilham verebilecek ve işinizi biraz olsun kolaylaştırabilecek ev döşeme rehberimiz...

Haberin Devamı

Önce tarzınızı belirleyin

Evleneceklere Ve Yeni Ev Alacaklara İpuçları: Boş Bir Ev Sıfırdan Nasıl Döşenir

Keep Calm Pixers

Dekorasyonunuz için parçaları seçmeye başlamadan önce yaşam alanlarınız için bir tarz belirleyin. Bu sayede mobilya seçiminde yaşayabileceğiniz kararsızlıkların büyük bir kısmını engellemiş olursunuz. Yaşam alanlarınızda tek tek sade mi yoksa gösterişli mi, geleneksel bir dizayn mı yoksa modern bir estetik mi istediğinize karar verin ve mobilya bakarken de tercihlerinizi bu kararınızı göz önünde bulundurarak yapın. Elbette bu süreçte karşınıza karar verdiğinizin tarzın dışında çizgisine rağmen aklınızı çelecek şahane mobilyalar çıkacak, ama kararlı olmalısınız.

Bütçenizi belirleyin

Evleneceklere Ve Yeni Ev Alacaklara İpuçları: Boş Bir Ev Sıfırdan Nasıl Döşenir

press profile homify

Alışverişe başlamadan önce yapmanız gereken şeylerden biri de bütçenizi kesin olarak belirlemek. Aklınıza seçeceğiniz mobilyaların fiyatlarına göre başka yerlerden kısarak bütçeyi dengelemek gelebilir ama bunun iyi bir fikir olmadığını peşin peşin söyleyelim. Benzer durumlar çoğunlukla borca girerek ya da kredi kartlarınıza fazla yüklenerek sonlanıyor; bunun önüne geçmek ve taksitleri öderken gelecek aylarda ekonomik olarak sıkıntıya düşmemek için kesin ve katı bir bütçe belirlemeli ve buna göre mobilyalarınızı fiyat aralıklarına göre aramalısınız.

İhtiyaçlarınız ve ekstralar

Haberin Devamı

Evleneceklere Ve Yeni Ev Alacaklara İpuçları: Boş Bir Ev Sıfırdan Nasıl Döşenir

Engel & Voelkers Bodrum Engel & Völkers Bodrum

Her yaşam alanı için öncelikle mutlaka olmazsa olmazları listeleyin. Örneğin oturma odası için perdeler, oturma grubu, halı, televizyon ünitesi, orta sehpa ve zigon ya da kahve sehpaları mutlaka satın almanız gereken şeyler. Bunun dışındaki aksesuarlar, süslemeler, raflar ise ekstralar sayılabilir. Mutfakta ise tabii ki buzdolabı, fırın ve ocak ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalar öncelikli; öncelikli sıradaki eşyaları tamamladıktan sonra o istediğiniz kahve makinesini de sipariş edebilirsiniz elbette. Ama her yaşam alanının listesindeki öncelikli mobilya ve eşyalar mutlaka ilk satın aldığınız şeyler olsun. Çünkü bazen dekorasyona uyum sağlamayacağı için, bazen yer kalmadığı için, bazense bütçeniz yetmediği için bazı ekstraları ertelemek zorunda kalabilirsiniz; ancak olmazsa olmazları erteleyebilmek mümkün değil.

Renk tercihleri

Haberin Devamı

Evleneceklere Ve Yeni Ev Alacaklara İpuçları: Boş Bir Ev Sıfırdan Nasıl Döşenir

THEATRON Voltaj Tasarım

Peki alışverişe başladığınızda uyumlu ve güzel bir dekorasyon için renk ve model seçimlerinizi neye göre yapmalısınız? Bunun aslında çok basit bir cevabı var: İçinizden ne geliyorsa! Ama tabii ki belli bir uyum ve düzen gözeterek. Örneğin oturma odanızın ana renginin mavi olmasını mı istiyorsunuz? Harika! O halde halınız boydan boya mavi olmasa da desenlerinde mavi dokunuşlar olabilir, koltuk takımınızı mavinin güzel tonlarından arayabilirsiniz. Önemli olan seçtiğiniz rengi kullanacağınız diğer yardımcı renklerle kaynaştırabilmek ve tek bir ton değil, yumuşak geçişler yaratan tonlamalar yaratmak. Örneğin halınızda koyu mavi tonları, kanepenizde uçuk bir mavi, fon perdelerinizde ise lacivert desenler kullanabilirsiniz. Hepsi aynı mavi tonu olursa bir hayli sıkıcı olabilecek bu tarz bir dekorasyon bu tonlamalar sayesinde eşsiz bir yaşam alanına dönüşecektir.

Önce odak noktası

Haberin Devamı

Evleneceklere Ve Yeni Ev Alacaklara İpuçları: Boş Bir Ev Sıfırdan Nasıl Döşenir

Filiz Ozcan Yaz Bilgece Tasarım

Önce halıyı mı, televizyon ünitesini mi, yoksa kanepeyi mi seçmelisiniz? Bunun cevabı da evinizde tasarlayacağınız yerleşim planına göre değişkenlik gösteriyor. Salona girdiğiniz anda kafanızda kurduğunuz yerleşime göre ilk dikkat çekecek olan alan neresi ve o alanda hangi mobilya olmalı? İşte kararınızı da buna göre vermelisiniz.

Bütçemi nasıl azaltabilirim?

Evleneceklere Ve Yeni Ev Alacaklara İpuçları: Boş Bir Ev Sıfırdan Nasıl Döşenir

Nachher Wohnzimmer Karin Armbrust - Home Staging

Birinci kural: Bir mobilyayı ilk gördüğünüz yerden satın almayın, farklı mağazaları gezin ve tüm seçeneklerinizi ve farklı fiyatları göz önünde bulundurun. Beğendiğiniz mobilyayı internet mağazalarında da aratın ve en ekonomik olanını bulduğunuza emin olduğunuzda satın alın.Bunun dışında dekorasyonunuzu yalınlaştırmak da oldukça etkili, üstelik de ferahlatıcı bir seçenek. Mesela bir ikili, bir üçlü kanepeden ve bir de berjerden oluşan bir oturma grubu düşünüyorsanız iki kere düşünün; tek bir üçlü kanepe ve bir tek berjerden oluşan sade ve mobilya kalabalığı yaratmayan bir yerleşim hem yaşam alanınıza nefes aldıracak hem de cebinize!

Haberin Devamı

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Homify